НПО: Белгия води непрозрачна политика в Сирия

  • 25 април 2018 10:26

  • 1468
  • 0
НПО: Белгия води непрозрачна политика в Сирия
© gettyimages (архив)

Белгия води непрозрачна политика в Сирия, която се изчерпва с хвърляне на бомби и доставки на хуманитарна помощ. Това се посочва в доклад на местна неправителствена организация представен в медиите.

Документът със заглавие "Празнословие" отправя критика, че белгийското правителство начело с Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в не е изпълнило обещанието си за цялостен подход към сирийския въпрос и в последната година дори е намалило количеството на предоставяната хуманитарна помощ. В документа е записано, че Белгия не предоставя никакви данни за пораженията от въздушните удари, които е нанесла по сирийски цели и възможните цивилни жертви.

Белгия не уточнява местата и датите на ударите, нито какви оръжия са били използвани, за разлика от други участници в международната коалиция срещу "Ислямска държава" (ИД), отбелязва неправителствената организация. Допълва се, че кабинетът на западноевропейското кралство отказва всякакво сътрудничество с външни експерти.

В доклада е отправен призив белгийските власти да прекратят снабдяването на близкоизточния регион с оръжие, да увеличат хуманитарните доставки и да осигурят траен прием за сирийските бежанци.

Последвайте канала на

БТА
1468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини