Хванаха бракониери в крачка при язовир "Ястребино"

  • 25 април 2018 10:31

  • 15348
  • 1
Хванаха бракониери в крачка при язовир "Ястребино"
© Pixabay

Двама бракониери са заловени по време на риболов на язовир "Ястребино". Акцията на екипи на Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/ е била на водоема под село Панайот Хитово, разказа за БТА ръководителят на доброволците от клон Ястребино Шенол Хасанов.

Бракониерите са засечени в местност, обрасла с дървесна растителност, където язовирът прелива. "В плитчините рибата се прегрупира за хвърляне на хайвера и бракониерите използват това за лесен и бърз улов", каза Хасанов. Двамата мъже се опитали да прикрият мрежите и уловената риба в храстите. Хасанов успява за преплува до тях и да ги задържи на място.

Уведомена е полицията, служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури съставят актове.

Заловените бракониери са от близкото село Панайот Хитово и те не са нуждаещи се, дошли да осигурят прехраната на семействата си, каза за БТА Хасанов. "Трябва да се промени манталитетът на хората, защото да ловиш с мрежи по време на забрана, е равносилно на унищожаване на популацията", категоричен е представителят на ЦРОО.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
15348 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
AvB

2018.04.25 | 18:45

1
Ае удавете ги в язовира тея... Завиваш ги в мрежите и във водата!!! Какви актове какво 5 лв?!!! Измитай измета!!! И милиони левове да му съставиш акт, урода още следващата седмица пак на язовира да търмъчи...

Добави коментар

Водещи новини