Дариха уникална апаратура на детското отделение в "Пирогов"

  • 25 април 2018 09:40

  • 1315
  • 0
Дариха уникална апаратура на детското отделение в "Пирогов"
© УМБАЛСМ "Пирогов"

Национална верига хипермаркети за детски и бебешки стоки, съвместно с Българския Червен кръст, дари на Клиниката по детска анестезиология и реанимация на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" Мултипараметричен монитор за неинвазивно изследване на параметри Radical7.

Медицинската апаратура е на стойност 22 888 лв. Тя ще послужи за изключително прецизно, непрекъснато и в същото време безболезнено и щадящо малките пациенти проследяване на изключително важните в реанимационния процес показатели за нивата на хемоглобина, на пулса и сатурацията. Това ще става неинвазивно чрез поставяне на сензор на ръчичката или крачето.

Уникалният апарат е от най-ново поколение и е толкова широкообхватен, че може да подава параметри по време на операция или транспортиране както на новородени, така и на възрастни пациенти. Благодарение на различни светлинни, цветови и звкукови индикатори той сигнализира на анестезиолога или реаниматора на момента, че има промяна в показанията на пациента.

Дарението беше връчено на Изпълнителния директор на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов и на Началника на отделението по детска реанимация д-р Христо Пседерски от г-н Мариан Колев – Изпълнителен директор на Хиполенд АД, г-н Христо Григоров – Председател на БЧК.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини