Персоналът на болницата в Ловеч излиза на пореден протест

  • 25 април 2018 09:00

  • 985
  • 0
Персоналът на болницата в Ловеч излиза на пореден протест
© Pixabay/Архив

Медиците от ловешката болница, която се намира в тежко финансово състояние, излизат днес на поредния си протест заради неизплатени заплати, недостиг на лекарства и консумативи, както и заради неясното бъдеше на лечебното заведение, съобщи БНР.

Те са изпратили и отворено писмо с призив за трайно решаване на проблема до президента, премиера, министъра на здравеопазването, парламента и други институции. Очаква се този път протестът да бъде подкрепен и от граждани.

Ловешките медици не са получавали заплати от януари месец. Не е ясно дали в края на този месец ще вземат поне едно от заработените възнаграждения.

Прокуристът на болницата д-р Ченко Чалъков подкрепя протеста им, а днес ще търси решение на проблема в Министерството на здравеопазването и НЗОК.

„Създава се напрежение от това, че отново имаме запори по сметки в НЗОК. Некатегоричната намеса на държавата и общината също поражда съмнение в запазването на болницата, във вид, в какъвто трябва да бъде като областна болница. Хората вече са обезверени , напускат лекари.“

Д-р Чалъков призова и жителите на Ловеч за подкрепят медиците.

„Гражданският натиск трябва да бъде по-категоричен и ясен.“

Последвайте канала на

Весела Найденова
985 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини