Бивш шеф на ДАИ: Служителите работят при много ниски заплати (видео)

  • 25 април 2018 08:32

  • 4760
  • 4
Бивш шеф на ДАИ: Служителите работят при много ниски заплати (видео)
©

Служителите в ДАИ работят при много ниски заплати, ръководството не направи нищо, за да ги обезпечи. Това е причината за корупцията в системата. Това каза Кънчо Димитров, бивш шеф на ДАИ-София, в ефира на БТВ.

Според него има "нещо сбъркано и нещата трябва да се анализират".

Контролът на дейността в ДАИ трябва да се прехвърли върху самия министър, а административните неща да бъдат в съвсем друга линия, каза Йонко Иванов, председател на Съюза по автомото подготовка.

"В Благоевград стават често такива неща, проблемът седи отдавна, някой пази тези хора", допълни той по повод акцията, при която във вторник бяха арестувани 15 души.

Днес ще стане ясно колко от тях ще бъдат обвинени за подкупи. Очаква се и официална пресконференция на прокуратурата.

Миналата година служителите бяха излъгани, че ще им бъдат вдигнати заплатите с 30%, каза Димитров, но не посочи какви са трудовите възнаграждения в ДАИ. Той спомена само, че "един началник на отдел не си назначава хората" и трябва да работи с тях без да ги познава.

Според прокуратурата шефове на транспортни фирми са подали сигнали, че ги рекетират за пари. Те давали между 300 и 600 евро подкупи. Шофьори също потвърждават, че си плащат, за да нямат проблеми.

"Това е всеки божи ден, банка за пари", казва един от водачите на автомобили. Той обаче уточни, че не е подавал сигнал в МВР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4760 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.04.30 | 13:43

4
Да се закрие ДАЙ,абсолютно паразитна и корумпирана структура. Да се увеличи пътна полиция и контролът над нея.Може,може,трябва желание.

2018.04.26 | 11:13

3
И какво? Който не му харесва заплатата, да КРАДЕ и да ИЗНУДВА...?Като не им харесват заплатите да си сменят професиите и местоработата. И каква е гаранцията като им увеличат заплатите, дали няма пак да си вземат под масата?
litbul

2018.04.25 | 10:04

2
ami tce tezi ot dai rabotiat za da prodavat knijki a ne za zaplata.
Турчин

2018.04.25 | 09:11

1
Мави пара кърмъзъ йок йок

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини