Очаква се Спогодбата за регулиране на трудовата миграция с Молдова да бъде подписана в началото на ю

  • 24 април 2018 20:03

  • 1796
  • 1
Очаква се Спогодбата за регулиране на трудовата миграция с Молдова да бъде подписана в началото на ю
© Министерски съвет (архив)

Социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  съобщи по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, че преговорите с Молдова за сключване на Спогодбата за регулиране на трудовата миграция са приключили успешно.

Отправена е покана към социалния министър на Молдова да посети в началото на юни България за подписване на спогодбата и се очаква документът да бъде подписан в началото на месеца, каза министърът.

Той информира, че към Украйна е отправена покана към социалното министерство за започване на преговори по аналогична спогодба, но поради административна реформа в тази страна, се предлага преговорите да са във втората половина на 2018 г.

По въпроса за спогодбата с Армения министърът информира, че според тяхното законодателство подписаната спогодбата трябва да премине през по-дълга процедура за утвърждаване на международни споразумения, като сред необходимите етапи е утвърждаване с акт на правителство.

Поради оставката на премиера на Армения, очакванията са, че този процес ще се забави, каза министърът и допълни, че българската страна очаква, след като се нормализира обстановката, стъпките по утвърждаването на акта от арменска страна да продължат и да се стигне до прилагане на подписаното споразумение.

Последвайте канала на

БТА
1796 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.25 | 10:57

1
за 500 лв заплата и сомалийци да вкарате след месец ще избягат към германия

Добави коментар

Водещи новини