Комисията по енергетиката изслуша кандидатите за членове на КЕВР

  • 24 април 2018 19:31

  • 1176
  • 0
Комисията по енергетиката изслуша кандидатите за членове на КЕВР
© Novini.bg

На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата номинирани кандидати за нови членове на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/.

Сред предложенията са тримата доскорошни комисари - Ремзи Осман /предложен от ДПС/, Александър Йорданов /предложен от партия "Воля"/ и Георги Златев /предложен от група депутати от "Обединени патриоти"/, на които след теглен жребий на 4 април им бяха прекратени мандатите в регулатора.

Другите номинирани за попълване на състава на КЕВР, които предлагат депутатите, е издигната от "Воля" Пенка Трендафилова и Евден Николов, който е предложен от "Обединените патриоти".

Регулаторът ще бъде обновен с четирима членове - двама със стаж в енергетиката, един със стаж в областта на водоснабдяването и един измежду членовете с опит в областта на правото или икономиката.

В четвъртък депутатите трябва да изберат четирима от петимата изслушани в комисията кандидати. Избран ще бъде кандидатът, за който са гласували повече от половината депутати в пленарна зала.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини