Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между България, Румъния, Сърбия и Гърция

  • 24 април 2018 17:42

  • 1893
  • 0
Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между България, Румъния, Сърбия и Гърция
© Министерски съвет

Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между България, Румъния, Сърбия и Гърция, в който участва министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, съобщиха от правителствената пресслужба.

Третата среща между лидерите на четирите страни се провежда в Букурещ, а неин домакин е румънският премиер Виорика Дънчила. В четиристранния формат участват също гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград..

Държавните и правителствени ръководители на четирите страни ще обсъдят развитието на общите инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на Балканите, сигурността и стабилността в региона и подкрепата за евроинтеграцията на държавите от Западните Балкани.

Първата четиристранна среща беше проведена във Варна, а неин домакин беше министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Второто събиране на формата България, Румъния, Сърбия и Гърция беше организирано в Белград от президента Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград..

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини