С малко над 10 млн. лева ще бъде възстановена представителната част на Западен парк в София

  • 24 април 2018 16:49

  • 1338
  • 1
С малко над 10 млн. лева ще бъде възстановена представителната част на Западен парк в София
© Novini.bg

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 одобри проекта на Столична община „Възстановяване на Западен парк - представителна част, гр. София”. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Проектното предложение е част от Инвестиционната програма на Столична община по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Общият размер на проекта е 10 939 995,34 лв., от които 8 549 999,32 лв. е стойността на безвъзмездната финансова помощ, която се предоставя по ОПРР.

Основните дейности по проекта са насочени към възстановяване на парка, благоустрояването му и подобряване устройството на представителната му част с максимално запазване на автентичния му вид. Ще бъдат обновени настилките, ще се изградят нови детски площадки, ще се подменят парковото обзавеждане, елементи от техническата инфраструктура и парковото осветление. Ще се изградят видеонаблюдение и поливни системи.

Проектът е насочен към реализиране на интегрирани мерки за подобряване на градската среда като част от изпълнението на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на София.

Чрез реализацията на проекта ще се подобри и цялостният облик на града, екологичните условия и парковата среда в столицата.

В една от основните зелени зони на София – Западния парк, ще се подобрят възможностите за обучение, отдих, спорт и прекарване на свободното време на жителите и гостите на града.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1338 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
недомислие

2018.04.24 | 18:44

1
А в "непредставителната" част циганите ще "берат" дърва отново , така ли? И може би ще се заселват? Поредното пълно недомислие - вместо да го заградят и затварят вечер, както доста паркове по света...

Добави коментар

Водещи новини