Валери Симеонов продължава да настоява за разрешаване на пушеното в обособени помещения

  • 24 април 2018 16:09

  • 1878
  • 7
Валери Симеонов продължава да настоява за разрешаване на пушеното в обособени помещения
© Булфото (архив)

Вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 съобщи пред журналисти в МС, че се надява още тази седмица да бъдат внeсeни през депутати в НС предложенията за промени в Закона за здравето за връщане на режима за разрешаване на употреба на цигари в обособени помещения, основно в заведенията за хранене и развлечения.

Днес ще бъдат обсъдени няколко законопроекта на групата на "Обединени патриоти" и в зависимост от резултата може да бъдат внесени няколко законопроекта още утре, допълни той след заседанието на НСТС. В отговор на въпрос Симеонов каза, че очаква сериозна парламентарна подкрепа за предложението, защото законопроектът отговаря на очакванията на обществото и би въвел хармония и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както е сега. Очаквам от хора със съвест да гласуват в подкрепа на този законопроект, отговори вицепремиерът на въпрос от кои партии очаква подкрепа и изтъкна, че той е полезен не само за туристическия бранш, но и за непушачи като него.

Вицепремиерът информира също и, че на страницата на МС е публикуван законопроектът за вредата от шума, изготвен от МЗ, като отбеляза, че има още една седмица за становища по него. Дали ще има дискотеки, които шумят неправомерно, ще зависи от това дали законопроектът ще бъде приет или не, добави Симеонов. Във връзка с проверките за шума Симеонов съобщи, че това лято щабовете ще продължат да действат и добави, че ще ръководи дейността им във Варна и в Бургас.

Другият законопроект, който ще бъде внесен в НС също през депутати, е свързан ограниченията на рекламата на хазартните игри и залаганията. По темата за днешния протест на миньорите вицепремиерът изрази лично мнение, според което "не е работа на миньорите да се занимават с цената на въглищата". По думите му в правомощията на синдикатите е да имат претенции за условията на труд, заплащането и по въпроси, свързани със защитата на интересите на работниците.

Последвайте канала на

БТА
1878 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Георги

2018.04.25 | 09:54

7
Значи шума е вреден и го забраняваме, а цигарения дим също е вреден, ама и без това не се спазва го разрешаваме, правилно ли съм разбрал?

2018.04.25 | 09:41

6
Лудият пак се е активизирал явно покачването на температурите не му влияе добре!
ГЕРИ

2018.04.25 | 09:41

5
ГОЛИАМ ПОСЕРИЧ Е МАЛОУМНИК
Kromat

2018.04.25 | 09:41

4
лицемерно депутатче , днес така утре онака нещо се случва явно и се чуди как да спасява кожата за да прибягва до подобни идеи
До Георги

2018.04.25 | 09:41

3
Праавилно,да
0001

2018.04.25 | 09:41

2
остаФка мутрафоне
shulc

2018.04.24 | 21:04

1
haide molia vi covekat se e zahvanal sas neshto razlicno ot otkrivane na toaletni a vie zashto nedovolstvate.

Добави коментар

Водещи новини