Цацаров: Тероризмът вече е в личните ни компютри (обновена+видео)

  • 24 април 2018 15:02

  • 5440
  • 4
Цацаров: Тероризмът вече е в личните ни компютри (обновена+видео)
©

Ще бъда съвсем кратък, защото говорилите преди мен бяха много ясни и точни. Искам да благодаря на организаторите на тази конференция. Искрено вярвам, че работата ни днес е от особено значение.

Това каза главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в по време на форума на тема „Кибертероризъм-подготвен ли е Европейският съюз?“, организиран от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, предаде репортер на Novini.bg. "Това особено значение важи за всички практикуващи магистрати. Всички прокурори и съдии започваме да осъзнаваме, че тероризмът вече не е само бомби и жертви. Тероризмът вече е в личните ни компютри. На 17 април Европейската комисия обяви една своя инициатива, която е от огромно значение. Става въпрос за събирането и запазването на електронни доказателства. Това ще даде много мощно оръжие в борбата с кибертероризма. Убеден съм, че днешните дебати ще дадат реални резултати в борбата с киберпрестъпленията", добави Цацаров.

"Неотдавна събитията показаха, че терористите използват модерните технологии, за да скрият самоличността си. Те използват и виртуални валути, което не дава възможност на компетентните власти да проследят потока на парите. Има ситуации, при които правоохранителните органи са затруднени и не могат да установят местоположението на правонарушителите. Всички тези фактори създават много проблеми и предизвикателства пред разследващите органи. Тези предизвикателства най-вече са свързани с правните нормии процедури. Това е пречка за бързото развитие на разследването и сътрудничеството. Сегашният процес на правна взаимопомощ е доста бавен. Необходимо е да се опрости процеса на европейската правна помощ. Европейската заповед за арест не може да разреши изцяло пролемите със залавянето на електронните престъпници", разкри още главният прокурор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5440 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.04.26 | 11:28

4
ей , тлъстак, какво стана с ктб., че нещо не мога да се сетя???!!!

2018.04.24 | 16:55

3
Тероризмът ни го докараха седесарските доларови кypви с ЕС под ръкодството на Ангела Меркел.
стефан

2018.04.24 | 16:54

2
Когато един Главен прокурор говори така значи нещата са много зле и спасение от управляващите да не чакаме!

2018.04.24 | 16:47

1
ei sega shte si zapalq kompityra, da ne vzeme da izskochi nqkoi terorist

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини