Мария Габриел: Кибератаките не познават граници и не засягат само личните ни данни (видео)

  • 24 април 2018 14:56

  • 3547
  • 5
Мария Габриел: Кибератаките не познават граници и не засягат само личните ни данни (видео)
© Novini.bg

Благодаря на Емил Радев за организирането на това толкова важно събитие. Благодаря и на Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент за неговата силна подкрепа. Кибератаките не познават граници и не засягат само личните ни данни, могат да засегнат и икономиката ни. Много важно в рамките на тази дискусия е да oсигурим сигурността на гражданите и ЕС, както и да решим какво още може да се направи. Това заяви българският комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова при откриването на форума на тема „Кибертероризъм-подготвен ли е Европейският съюз?“, предаде репортер на Novini.bg.

„От една страната цифровизацията носи възможност за растеж, но и с рискове за сигурността. За всички е ясно, че няма как да има полза от цифровизация без да изградим мрежи за сигурност, и ако нямаме доверието на гражданите и институциите“, заяви Габриел.

„Към Европейската комисия направихме предложения за засилване на устойчивостта на сигурността. В началото на май очакваме да се приложи и тази директива или първият документ в ЕС, който ще има механизми и протекции за сигурност. Директивата е само част от пъзела за сигурността. Направихме и преглед на заплахите, които съществуват и предложихме агенцията ENISA да остане постоянно. Другото предложение на работната ни група е за проекта BLUE PRINT, който защитава при масова атака“, допълни Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

„Законодателството не е всичко. Кибертероризмът няма да чака законодателствата на Европейския съюз“, разкри българският комисар по въпросите за цифровата икономика.

„Друга част от предложението ни е агенция за сертифицирани продукти. Благодаря на българското председателство, което работи, за да се изпълнят със смисъл тези предложения“, разкри Габриел.

„Трябва да инвестираме в нови технологии, но за мен по-важно е да инвестираме в човешкия ресурс. Темата за киберсигурността е дългосрочен проект. Днес имаме нужда от кибер експерти, недостигът на кадри е изключително голям. Важно е да направим и така, че кибер експертите ще получат достъп до обучения и иновации. Призовавам и жените за работа в тази специалност, те са едни от най-добрите специалисти по темата“, призова Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3547 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
нн

2018.04.25 | 14:36

5
Тази г-жа нищо не разбира от поверения и ресор. Говори само с някакви общи кухи думи. тъпи слогани. така и не я чух да каже веднъж нещо интересно и конкретно.

2018.04.24 | 16:58

4
Тая седесаро-мутреса е подгонена да напусне Брюксел за некомпетентност.
Коста

2018.04.24 | 16:36

3
Други грижи имат по-голяма част от хората в БГ, г-жо с чуждо име. Интереснотое,че доста българки в БГ запазват фамилията си с тире, но хванат ли чужденец забравят фамилията на баща си!

2018.04.24 | 16:29

2
Тая от кога почна да разбира от кибератаки ?????/

2018.04.24 | 16:29

1
Не ли тая същата която се хвалеше че тиквата я направил политик ????? ХА ХА ХА !!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини