Германският мюсюлмански съвет: Антисемитизмът е грях

  • 24 април 2018 12:54

  • 1174
  • 2
Германският мюсюлмански съвет: Антисемитизмът е грях
© gettyimages (архив)

Централният съвет на мюсюлманите в Германия определи антисемитизма като грях, предаде ДПА.

"Антисемитизмът, расизмът и омразата са големи грехове за исляма, затова ние също така никога няма да търпим това", заяви председателят на съвета Айман Мазиек.

Изказването му беше в отговор на коментар на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която заяви пред израелска телевизия през уикенда, че западноевропейската държава преживява нови явления чрез бежанци и други хора от арабски произход, които донасят различна форма на антисемитизъм в страната.

Според Мазиек изказването на премиера в Берлин е било както обикновено диференцирано, защото тя е подчертала, че антисемитизмът не се е върнал в Германия с бежанците - по думите му това се доказва от статистиката за престъпността. "Ние обаче се отнасяме много сериозно към това, че сред някои бежанци има антисемитизъм", каза той и добави, че съветът организира срещи между евреи и бежанци, а също изпълнява образователни програми.

През последните седмици в Германия имаше няколко антисемитски нападения, извършени от мюсюлмани.

Последвайте канала на

БТА
1174 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2018.04.25 | 10:42

2
да се лъжат гяури не е престъпление, дори е похвално.
merkel

2018.04.25 | 10:42

1
kolko gordo zvuci germanskiat musulmanski savet a kakvo imat germancite sas musulmanstvoto ne e iasno no na travestita iavno e iasno.

Добави коментар

Водещи новини