Безупречни отношения между България и Германия

  • 24 април 2018 10:38

  • 3830
  • 4
Безупречни отношения между България и Германия
© НС

Отличните двустранни отношения и изключително активния политически диалог на всички нива обсъдиха председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и председателят на Бундестага на Федерална република Германия Волфганг Шойбле. Те разговаряха в рамките на Конференцията на председателите на парламентите на страните-членки на ЕС, която се провежда в Талин, Естония.

Германия е наш стратегически партньор, доверен съюзник и дългогодишен приятел, отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Двамата председатели оцениха много високо активното парламентарно сътрудничество и резултатните разговори на делегацията на Комисията по европейските въпроси на Бундестага през март с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, заместник-министър-председателя и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и председателя на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин.

България пое Председателството на Съвета на ЕС в труден период за Съюза и за Европа и ние благодарим за германската подкрепа и споделения опит за реализирането на приоритетите на Българското председателство и за защита на интересите и сигурността на европейските граждани, заяви председателят на българския парламент.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на благодари за ценната помощ, която германската страна ни предоставя по двустранна линия в ключови за България области като съдебна реформа, вътрешна сигурност, контрол и защита на границите, икономика, дуално образование и др. Тя подчерта, че разчитаме на германската подкрепа за скорошно присъединяване към Шенген и допълни, че страната ни е доказала, че може да се справи с тази тежка и отговорна задача в условията на безпрецедентен миграционен натиск.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на запозна председателя на Германския Бундестаг с усилията, които България полага по отношение на борбата с престъпността и реформите в съдебната система. Ние имаме ясна политическа воля, наясно сме какво очакват нашите партньори и работим активно, за да изпълним своите ангажименти така, както сме ги поели като страна-членка на ЕС, подчерта председателят на българския парламент. Като пример Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочи приетия само преди месеци от парламента Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Тя отбеляза също, че в актуализараната стратегия за национална сигурност, одобрена от парламента, миграционният натиск, корупцията, кибер сигурността са сред основните акценти.

Засилването на търговско-икономическите контакти и на инвестиционната активност на Германия у нас, бяха също сред темите на разговора. Всеки германски инвеститор е важен за нас и е добре дошъл в България, отбеляза председателят на парламента и увери, че страната ни е създала благоприятни условия за инвеститорите и за бизнеса.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и Волфганг Шойбле потвърдиха общата готовност за разширяване на ползотворния диалог и сътрудничеството между българския парламент и Бундестага на Федерална република Германия.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че страната ни цени много високо възможностите, които предлага стажантската програма на Буднестага за млади българи, които всяка година в продължение на пет месеца имат възможност да се запознаят отблизо с опита на германската законодателна институция. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на добави, че тя е особено полезна, защото допринася за развитието на културното многообразие, за контактите между младите хора и успешната им реализация.

Председателят на Народното събрание заяви, че изборът на Волфганг Шойбле за председател на Бундестага е заслужено признание за неговия доказан обществен и професионален авторитет като голям политик, държавник и лидер.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на покани своя германски колега на официална визита в България. Волфганг Шойбле от своя страна прие да посети страната ни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3830 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
а

2018.04.25 | 00:02

4
ШЕНГЕН КОГА? ЕВРОЗОНА КОГА? НА ВЪРБА В СРЯДА!
Неразбрал

2018.04.25 | 00:02

3
Как са безупречни отношенията - те се навеждат, ние целуваме ли?
Госттттт

2018.04.25 | 00:02

2
Къв Шенген,кви Еврозони,като сме последна дупка на кавала

2018.04.24 | 13:20

1
каквото и да означава това изречение...

Добави коментар

Водещи новини