Ципрас предупреди Ердоган, че се отдалечава все повече от ЕС

  • 23 април 2018 19:08

  • 2404
  • 3
Ципрас предупреди Ердоган, че се отдалечава все повече от ЕС
© GettyImages/Gulliver

Гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли приветства призива на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва Атина и Анкара да поддържат мирните отношения, предаде БНР. Но го предупреди, че се отдалечава все повече от Европейския съюз. Ципрас настоя Ердоган да подкрепи добрите си думи с дела, и то конкретно по отношение на двамата гръцки военни, арестувани миналия месец на сухопътната граница между двете страни:

"Очакваме час по-скоро да ни бъдат върнати в пълно съответствие с принципите на международното право и отхвърляме най-категорично каквито и да било условия, които ни се поставят".

Така Ципрас отхвърли предложението на Ердоган в замяна на двамата войници Атина да екстрадира 8 турски командоси, които Анкара иска да съди за участие в опита за преврат през 2016 година.

Пред гръцкия парламент Ципрас заяви още, че след приключването на настоящата програма за финансово спасение на страната му на 20 август, правителството му няма да моли за резервни фондове в случай на нов финансов крах:

"Програмата приключва на чисто, но, няма да се уморя да го казвам, това не означава, че изведнъж ще минем през портите на рая. Няма да се върнем към безразборното харчене".

Последвайте канала на

Нора Виткова
2404 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ot dobrite

2018.04.27 | 00:41

3
Ot vreme ono velika Turciya.ne se e otdale4ila ot Evropa,daje i pedya,dokato strani,kato angliya i greciya,vsyaka izminala godina se otdale4avat i opitvat da potopyat Evropa...

2018.04.26 | 15:38

2
циганипрас предупреди Ердоган да го не ибе гръчкото дупе много
Алекс2

2018.04.24 | 13:20

1
Утре ако Ердоган прати танковете си в Кърджали дали НАТО ще си мръдне пръста ? А Русия дали пак ще се застъпи за нас след като безсрамно се изплюхме в руския кладенец ? Направо да се отпишем...

Добави коментар

Водещи новини