Съветът на Европа представи доклад за мигрантите и бежанците, посветен на България

  • 23 април 2018 13:26

  • 1455
  • 1
Съветът на Европа представи доклад за мигрантите и бежанците, посветен на България
© gettyimages (архив)

Съветът на Европа представи днес доклад за мигрантите и бежанците, посветен на България. Отчитат се положените от нашата страна усилия за преодоляване на предизвикателствата от големия миграционен приток.

В документа се посочва, че мигрантите трудно достигат нашата страна от Турция и трудно получават международна закрила. Според доклада България е положила усилия децата на бежанците да посещават училище, но вписването на чужденците в местното общество остава затруднено заради липсата на задължение на общините в тази посока. Отчита се "общо отрицателно обществено отношение към мигрантите и бежанците" у нас.

Съветът на Европа отбелязва, че е необходимо нашата страна да предоставя повече информация на мигрантите за техните права в търсенето на убежище, както и превод и правна помощ при преминаването през съответните процедури, предаде БТА. Пояснява се, че за изготвянето на доклада представител на Съвета на Европа е бил у нас през ноември миналата година, за да посети центрове за мигранти и да разговаря с властите и местни неправителствени организации.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
dsv

2018.04.23 | 20:23

1
А онази пизда недоклатена -лЕнчето Йончева продължава да спами за оградата......щото има такава заповед от мАсква!!!

Добави коментар

Водещи новини