Исторически подаръци ще си разменят Еманюел Макрон и Доналд Тръмп

  • 23 април 2018 09:36

  • 1427
  • 5
Исторически подаръци ще си разменят Еманюел Макрон и Доналд Тръмп
© gettyimages (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще даде държавна вечеря в чест на френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и съпругата му Брижит Троньо. Вечерята ще бъде утре в Белия дом, предаде АП.

Макрон е на официлано посещение от днес в САЩ. Това е първа държавна визита на чужд лидер в САЩ, откакто Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския встъпи в длъжност на 20 януари 2017 г. Вечерята в чест на Макрон ще бъде и първата голяма държавна вечеря в ерата на Тръмп. Засега подробности за менюто и културната програма на държавната вечеря не се съобщават, като по този начин Белият дом се придържа към традицията да запази елемент на изненада за гостите си. Знае се, че на вечерята ще има близо 150 гости. На нея са поканени да присъстват директорът на Международния валутен фонд Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, председателят на Камарата на представителите в Конгреса Пол Райън, министърът на отбраната Джим Матис, лидерът на Сената Мич Макконъл.

Представител на Белия дом, пожелал да запази анонимност, твърди, че нарушавайки традицията, Тръмп не е поканил демократи членове на Конгреса или журналисти. Очаква се един от най-паметните моменти на вечерята да бъде появата на американската първа дама в тоалет, избран специално за този повод. Подробности за него засега се пазят в тайна. Смята се, че най-вероятно Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил ще избере тоалет на Диор, френската модна къща, която тя предпочита. Вероятен избор може да бъде и тоалет на Ерве Пиер, френско-американски дизайнер, който вече облече първата дама за церемонията по встъпване в длъжност на Тръмп, както и по други поводи.

За последно през ноември 2007 г. републикански президент на САЩ прие френски президент. Тогава Джордж Буш-младши се срещна с току-що развелия се френски президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в.

Освен на държавна вечеря Макрон и съпругата му Брижит ще бъдат днес на частна вечеря, давана от Тръмп и съпругата му, припомня Франс прес. За целта е избрана историческата сграда Маунт Върнън, на двадесетина километра южно от Белия дом. Това е резиденцията на първия американски президент Джордж Вашингтон. Там годишно идват милиони посетители.

Частната вечеря ще се състои девет месеца след частната вечеря, която семейство Макрон даде за семейство Тръмп в Париж в ресторант на втория етаж на Айфеловата кула.
За утре за френския президент е предвиден и обяд в Държавния департамент, на който домакин ще е вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, допълва АП. Церемонията по посрещането на Макрон в Белия дом ще е утре сутринта, припомня още АП.

Телевизия Си Ен Ен съобщава, че Тръмп и съпругата му ще подарят на Макрон част от плата, използван като тапицерия на едно от креслата в Синята стая на Белия дом. Парчето ще е поставено в рамка. На него се вижда златен орел, заобиколен от лаври. Креслото е било част от обзавеждането на Синята стая, дело на френския мебелен дизайнер Пиер-Антоан Беланже. Той е проектирал обзавеждането на френски кралски дворци и е създал обзавеждане от 53 елемента за Синята стая на Белия дом по поръчка на петия президент на САЩ Джеймс Мънро (управлявал през 20-те години на ХIХ век).

Мънро е бил дипломат във Франция и бил впечатлен от френските декори. При преобзавеждане на Синята стая десетилетия по-късно обзавеждането било променено от петнадесетия президент на САЩ Джеймс Бюканън. По-късно първата дама Джаки Кенеди открила отделни части от обзавеждането на Беланже. Тя работила с френски дизайнер, за да бъдат възпроизведени отново липсващите части от комплекта от мебели, включително и за възпроизвеждането на плата, с който били облицовани те и който е дело на прочутата френска текстилна компания "Тасинари и Шател".

Семейство Макрон ще получат от семейство Тръмп и албум със снимки от визитата си в САЩ, както и сребърен бокал на "Тифани и Ко" с президентския печат върху него и подписите на Тръмп и Мелания, гравирани върху него.

Вече бе съобщено, че Макрон пък ще подари на Тръмп фиданка на дъб, символ на здравите връзки между двете страни. Това ще е издънка на дъб от Северна Франция, който Макрон се надява да бъде засаден в парка на Белия дом като символ на здравите близо 250-годишни връзки между двете страни.

Последвайте канала на

БТА
1427 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
геро

2018.04.24 | 09:24

5
На бабата Макронска да и сменят памперса
бай смок

2018.04.24 | 00:12

4
Макрон ще получи пищимал ОВ за да види какъв цвят е ме.нзиса на младата жената а Тръмп фромажьььь от стара френска козя п.утка .

2018.04.23 | 15:00

2
анални подаръци, ах палавници такива
ще си разменят

2018.04.24 | 00:12

3
по един страпон,който има и нашия Плювню ПлювнювлиеФ.
EEL

2018.04.23 | 10:35

1
Аааа кво тва поРАДъци?!?!

Добави коментар

Водещи новини