Цветанов: Нека спорим за политики и да не използваме лични нападки

  • 21 април 2018 11:45

  • 5449
  • 54
Цветанов: Нека спорим за политики и да не използваме лични нападки
© ГЕРБ, пресцентър

Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пред над 140 жени от цялата страна в рамките на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ.

Форумът се провежда в гр. Вършец (област Монтана). Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Заиграването със страховете, конфронтациите, личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката. Споровете си струват, когато са за политики“, посочи Цветанов.

По думите му е много лесно да се държиш безотговорно и да разделяш.

„Когато един политик не може да предложи алтернатива, залита в полето на личните нападки. Да правиш внушения е много елементарен подход. Отговорният политик си служи с факти“, обясни Цветанов.

Той добави, че днес никой не говори за икономическия растеж, за кохезионната политика, за увеличението на заплатите, а това са истински важните теми.

„Дебатът ще се върне в правилната плоскост, когато спрем да отговаряме на нападките“, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.
„По време на КСНС Румен Радев не успя да даде разумно обяснение защо назначеният от него служебен кабинет побърза да завърши процедурата по избор на нови бойни самолети. Попитах и защо е допуснал служебното правителство да подпише толкова неизгодни за нас дългосрочни договори в сферата на отбраната, а той прехвърли отговорността на тогавашния министър. Този министър сега е негов съветник“, посочи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той коментира, че в становището, с което КСНС е трябвало да излезе след края на заседанието, никъде не е фигурирала позицията на страните членки на ЕС за химическите атаки в Сирия, Резолюцията на ООН от 2013 г., позицията на Могерини за тези атаки, позицията на НАТО, която гласеше, че информацията на САЩ, Великобритания и Франция е напълно достатъчна, за да се направи прецизно унищожаване на точки, в които се изработват химически оръжия.

„В това становище по-скоро имаше припокриване с позицията на Русия“, добави Цветанов.

По думите му БСП са изкривили дебата по много теми, като за пореден път са се заиграли със страховете на хората.

„Примерите са много – провалът на европредседателството, рухналата ограда по границата с Турция, отделянето на Кърджали от България, злоупотребите в санирането и Истанбулската конвенция. До 15 декември БСП са организирали редица кръгли маси и са правили парламентарни питания в желанието си да натиснат властта по-бързо да ратифицира Конвенцията. След това усетиха накъде духа вятърът и промениха позицията си. Това е БСП. Този техен подход ще продължи и занапред“, анализира председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Когато отсъстваш от дебатите от важните теми и нямаш алтернативни решения, стигаш до крайности като тази да употребиш хората с увреждания. След измисления скандал на БСП някой разбра ли, че от седмици вече има свикани работни групи, които търсят легитимни източници за допълнително финансиране за децата с увреждания. Някой разбра ли, че в бюджета за 2017 г. за първи път бяха отделени 162 млн. лв. за децата с увреждания, а този за 2018 г. средствата са с 82 млн. лв. повече?“, попита Цветанов.

Според него през септември и октомври миналата година всички хора са асоциирали председателството само с ремонта на НДК.
„Днес няма делегация, която да си е тръгнала от София и да не е била възхитена“, добави Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той каза още, че най-голямата отговорност в днешно време пред политическата класа е да отстоява и да допринася за евроатлантическата ориентация на България.

„Ние сме избрали нашия път. Ние сме част от ЕС и НАТО, а няма по-голяма гаранция за сигурността ни от това“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

„Икономическият растеж и рекордният БВП ни дава възможност да отделяме повече средства за различните сфери – отбрана, образование, пътна инфраструктура и др. Това е нашата философия, това е философията на десните системни партии - да се харчи толкова, колко си изкарал. Всеки друг подход носи рискове от кризи““, подчерта Цветанов и допълни, че е изключително радостен, че в момента се работи активно по реализирането на ключовите за региона АМ „Хемус“ и пътят Ботевград-Видин.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
5449 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
ВИФ "Георги Димитров"

2018.04.22 | 17:26

54
ти си неграмотен , какви политики да бъдат обсъждани с теб ?
курчо

2018.04.22 | 17:25

53
Абе глупак,ти навремето викаше асфалт не се яде.Сега си се заел с европейски политик.що не вземеш да се гръмнеш и да отървеш народа от тъпата си физиономия.
Lyubo Angelov член на ПП АТАКА - Бургас

2018.04.22 | 17:24

52
Благодаря на Цветан Цветанов, че хвана и тикна в панделата Пешо Сумиста точно, когато го гласяха за малдежкото БСП!
РОСЕН ЗЛАТЕВ, ИВАН ДИМИТРОВ, ИВО СИРАКОВ

2018.04.22 | 17:23

51
ДЕЖУРНИТЕ ГАДНИ ТРОЛОВЕ НА ГРОБ.
ДО РОСКАТА ФЕДЕРОСКАТА

2018.04.22 | 17:23

50
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

2018.04.22 | 17:22

49
ЦЕЦО Е ДОКАЗАН МАЛОУМНИК ОТ МАЛЪК.ФАКТ НЕОСПОРИМ ,КАКТО КАЗВА БОКЛУКА РОСКАТА.

2018.04.22 | 17:21

48
ДОЙДЕ РОСЕН ЗЛАТЕВ НА СМЯНА И ЛЮБЧО АТАКИСТА СЕ ПОЯВИ С НЕГО.ДАЛИ НЕ СА ЕДИН И СЪЩ БОКЛУК.

2018.04.22 | 17:20

47
МАЛОУМЕН ГЕРБЕРСКИ ИДИОТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

2018.04.22 | 08:10

44
Цецо, Цецо !!!! По-страшен от Спин ,по- жилав от рака си остава простака !!!! Р. Ралин !!!!!!
да не споменавам

2018.04.22 | 16:36

46
и третия ред "Акула на сухо, безкрил, а хвърчи."....които определят пилота в пенсия който не успя да се оправи с самолета и подаде оставка , а сега го величаят пигмеите.
пропускаш предните два реда

2018.04.22 | 16:32

45
" За срам на Европа, на всичките нас, когато докопа в ръцете си власт."....може би защото се асоциира с Р.Р.
ДО РОСЕН ЗЛАТЕВ

2018.04.21 | 19:32

43
КЪДЕ СИ БЕ ГАДИНО.ДНЕСКА ЛИ СИ НА СМЯНА.ЖАЛКО ЗА ПОЧИВНИЯ ДЕН.НЕ ГО ПРИЕМАЙ ЛИЧНО,НО ВЧЕРАШНИЯ ТИ КОЛЕГА Е В ПЪТИ ПО ИНТЕЛЕГЕНТЕН И ЗАБАВЕН ОТ ТЕБ,МЕКА МАРИО.

Добави коментар

Водещи новини