Ретрограден Сатурн – време на растеж

  • 21 април 2018 10:43

  • 17106
  • 0
Ретрограден Сатурн – време на растеж
© Pixabay

На 18 април започна ретроградният цикъл на Сатурн, който ще продължи до 6 септември.

Във ведическата астрология Сатурн е владетеля на кармата и времето. Той ни учи да проявяваме търпение в личните отношения и други сфери на живота. Сатурн се смята за най-великият от учителите. Неговите методи не са много меки, но ни учат на дисциплина, сдържаност, концентрация, икономичност. Периодът на ретроградния цикъл на тази планета е благоприятно време за работа върху себе си. Ретро-цикъла на Сатурн може да се нарече "време за работа над грешките". Сатурн ще привлече вниманието към такива области като религия, висше образование, философия, право, култура. Философските идеи и традиции към настоящия момент ще бъдат преразгледани. Всеки от нас трябва да подложи на преоценка своите действия. Вселената изисква да предприемем по-сериозен подход към всяко дело, способността да довеждаме всичко до край, въпреки че в някои случаи трябва да бъдат преработени по няколко пъти нещата.

Ретроградната фаза на планетата създава ситуации, които ограничават възможностите за избор. Колкото повече пренебрегваме сигналите на Сатурн, толкова по-труден става живота ни. Сатурн като планетата, отговорна за преживяването на практическия опит, помага да се натрупат необходимите знания и умения за формирането на нашата личност, учи ни как да организираме ресурсите си по най-добрия възможен начин. Този период може да се нарече време на скрит растеж. Ретроградният Сатурн разкрива последствията от миналите ни действия. Това са "семената", които са покълнали. Сега имаме възможност да преценим дали са същите семена, които сме засадили. Ако са израснали семена на радост и оптимизъм, сега ще получим съответните резултати.

Ако се сблъскате със ситуация "от миналото", не пренебрегвайте какво се случва. Например, имате проблеми при работа с работодателя си и сте решили да промените работното място, защото вашите права са нарушени. Спрете за известно време. По време на ретро-фазата на Сатурн от 18 април до 6 септември, опитайте се да разберете причините довели до тази ситуация. Ретро цикълът на планетата ни препраща към причините за проблемите, които са възникнали в нашия живот или обратното, неочаквано ни се откриват нови възможности.

През този период се препоръчва да се извърши курс на изчистване на тялото с помощта на лекарства и средства за прочистване на червата и отстраняване на токсините, също така да се извърши меко прочистване на черния дроб. Това ще помогне на тялото да се отърве от натрупаните шлаки.

Хората, които са склонни към артрит, трябва да вземат предпазни мерки, тъй като по време на ретро цикъла е възможен хроничен възпалителен процес. Същите препоръки са от значение за хроничните заболявания на черния дроб и жлъчния мехур. В дрехите предпочитайте светлите и ярките цветове, намалете количеството на черно, кафяво и тъмно синьо. По време на ретро цикъла, не трябва да носите сапфирени бижута, освен ако не се налага да носите тези камъни като астро корекция.

Сатурн влияе върху времето и характера на "реколтата", която събираме. Например, за да приготвим ориз, трябва да предприемем няколко действия: да купим или да отглеждаме ориз, да го измием, да изливаме вода, да го сложим в тенджерата и т.н. - всички тези функции са под ведомството на други планети. След като всичко е готово, чакаме да стане ориза. Този момент на очакването на резултата от всяко действие е наследството на Сатурн. Този процес на очакване е урокът на Сатурн. Най-важните уроци за нас са, когато тази планета окаже въздействие върху нашият живот, например при ретрограден период или транзит. Специфичното й въздействие много зависи от силата и слабостта на местоположението в рождения ни хороскоп. Слаб и неблагоприятно разположен Сатурн носи изпитания, появяващи се по време на планетарния период, ретроградността и транзита на тази планета.

Признаци за сила и слабост на Сатурн в хороскопа:

-Често безпокойство, неспособност за справяне със стреса.
-Безсъние, не усещаме здрава почва под краката си.
-Тревожност и търсене на постоянна защита от всичко и всеки (заплахата се вижда в другите хора и в различни ситуации).
-Липсата на практичност, възприемането на изкривена реалност.
-Често има проблеми от страна на властите или официалните институции.
-Дискомфортни може да бъдат отношенията с възрастните хора.
-Не достига кураж пред жизнените обстоятелства.
-Слабо изразена последователна активност.
- Мотивацията бързо изчезва и дългосрочните планове не са лесни за изпълнение.
-Няма кариерна реализация, налага се да работи на нископлатена работа, често свързана с тежък физически труд и изтощителен график.
-Неконструктивното влияние на Сатурн примитивизира мисленето, ограничавайки го до чисто материални нужди.
-Характерен е запек, натрупване на шлаки в тялото; устойчивостта към инфекции е ниска; процесът на възстановяване на организма е затруднен.

Сатурн причинява общо намаляване на телесната и умствена енергия, когато заема неблагоприятно място в рождената карта.

Силният Сатурн отваря многобройни възможности, дава свободна воля. Дава продължителност на живота: тялото и психиката имат добра съпротивляемост и са способни бързо да се възстановят, ако се случи неконструктивно влияние. В психологически план, доброто местоположение на Сатурн говори за наличието на хладен и спокоен ум, силна воля, добре развито логическо мислене, дисциплина и самоконтрол.

Сатурн е символ на кармичния механизъм, който отразява резултата от нашите собствени действия. Древните мъдреци са проследили връзката между човешката карма и различните действия, които трябва да предприеме човек, за да я смекчи и са разработили специални коригиращи средства, които дават възможност на човек да намали интензивността й и да увеличи положителния потенциал на живота. Използвайте това знание, за да подобрите живота си. Препоръчва се при ретро цикъла на Сатурн.

Мантри като средство за хармонизиране на Сатурн:

Добре подхожда за Сатурн ведическата мантра "ОМ ШАНТИ, ШАНТИ, ШАНТИ", благоприятстваща умиротворение или мантрата на Сатурн "ОМ ШАНАЕ НАМАХ"
Препоръчва се следната мантра да се повтаря през целия ден или преди важно събитие. Минимален брой повторения 108 пъти

Мантра "ОМ ШАМ ШАНИЧАРАЙ НАМАХА"
Тези мантри трябва да се произнасят най-напред в събота, може да се използват мъниста от рудракша. По време на ретроградния цикъл на Сатурн (през 2018 г. този период продължава от 18 април до 6 септември) изберете мантра, която повече ви допада, и я изговаряйте сутрин и вечер.

Растителни продукти, които укрепват Сатурн - това са смирна, ливан. Аромати на Сатурн - сандалово дърво, тамян, кедър, хвойна. Постенето също укрепва Сатурн.

Благоприятни действия, хармонизиращи енергиите на Сатурн:
-постене в събота и мълчание, когато е възможно
-да нахраните враните в събота
-да направите подаръци на стари хора, отшелници, монаси в събота
-не се занимавайте с активна дейност в събота
-посветете съботата на саморазвитие и служене на другите, на обществото
-предложете храна на бездомните в събота
-въздържайте се от месна храна и алкохол в събота

Нужно е смирение, да не завиждаме, ако някой ни превъзхожда в нещо и да разберем, че последната дума винаги е на Бог.
Да бъдем готови да приемем всяка жизнена ситуация спокойно, без униние и упреци към себе си, околните или Бог.

Начинът на живот, който подобрява благоприятното влияние на Сатурн, задължително включва развитието на душевно спокойствие, самообладание, хладнокръвие, самоконтрол и безпристрастност.

По време на ретро-цикъла се препоръчва, ако е възможно да се въздържате от всичко, което може ненужно да стимулира нервите и сетивата. Желателно е да се избягват силни емоционални изблици, стресови ситуации и напрежение. Необходимо е да прекарате повече време сред природата и в уединение.

Полезно е да забавите скоростта на живота, да се успокоите и да се отпуснете. И това трябва да се прави редовно, поне веднъж седмично. За това съществува специален ден - събота - денят на Сатурн. Както твърдят индийските и тибетските мъдреци, "почивката в събота удължава живота" и този ден е създаден специално от Твореца за почивка, прекъсвайки връзката с обичайния ход на живота, отделяне време на духовните практики и т.н.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
17106 0

Свързани новини

Водещи новини