Предварителните изпити по математика в ТУ са днес

  • 21 април 2018 08:39

  • 4237
  • 1
Предварителните изпити по математика в ТУ са днес
© Pixabay

Техническият университет в София организира от 9.00 часа днес предварителен изпит-тест по математика в Ловеч, Велико Търново, Монтана, Търговище, Силистра, Хасково, Ямбол, Кюстендил, Сандански и Смолян. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

С оценката по математика може да се кандидатства за всички бакалавърски специалности в ТУ, с изключение на "Инженерен дизайн", където има конкурсни изпити по рисуване и по композиция. Предварителният изпит по рисуване е днес от 9.00 часа в ТУ-София, а по композиция - на 22 април от 9.00 часа.

На 21 април и на 27 май ще са предварителните изпити по чужд език - немски и английски, в ТУ-София, и във филиала му в Пловдив - само по английски език.

Техническият университет в София е първият и най-голям учебно-научен комплекс в България в областта на техническите и приложните науки, с над 10 000 български и с близо 1000 чуждестранни студенти. В рейтинговата система на университетите в България за 2017 г. ТУ заема първо място в професионалните направления - "Машинно инженерство", "Електротехника, електроника и автоматика", "Комуникация и компютърна техника", "Енергетика", "Транспорт", "Корабоплаване и авиация" и "Общо инженерство".

Редовните кандидатстудентски изпити в Техническия университет в София са през юни и юли.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
4237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ха ха

2018.04.21 | 15:03

1
Предварителни изпити, ха ха ха, а предпредварителни кога ще има, а предпредпредварителни, а предпредпредпредварителни, ха ха ха, .......

Добави коментар

Водещи новини