Силви Вартан пее в зала 1 на НДК тази вечер

  • 21 април 2018 08:35

  • 1952
  • 0
Силви Вартан пее в зала 1 на НДК тази вечер
©

Силви Вартан - една от гранддамите на френската музика и от най-успешните световни звезди от български произход, ще пее тази вечер в зала 1 на НДК, съобщават организаторите.

"Спектакълът ще е в три части. Първата е с рок, който през 60-те години завладя света, втората - с по-актуални и спокойни песни, а третата ще е почит към Джони Холидей, с когото 20 години бяхме партньори на сцената и в живота. Той ни напусна скоро и искам да изразя най-добрите си чувства към него", каза Силви Вартан пред репортери.

Тя допълни, че винаги много се вълнува, когато идва в България и пее пред нашата публика, към която се обърна на български език: "Чакам ви с нетърпение.

Имам прекрасни спомени от нашите срещи, надявам се, че тази няма да е последната!".

Силви Вартан израства в България, но следвоенната обстановка и лишенията принуждават семейството й да замине за Франция, когато тя е едва на седем години. На 17 вече записва първата си песен в Париж, като в рамките само на две години става една от първите рокпевици и се превръща в идол.

Любовта й с легендарния Джони Холидей е паметна и макар че бракът им приключва след 15 години, двамата задълго ще останат "златната двойка" на Франция. Концертът им през 70-те, когато събират за първи път над 200 000 души публика, е музикално събитие, а издадените над 1300 песни и продадените над 40 милиона албума са безспорно доказателство за любовта и признанието на феновете.

Стремителният успех на Силви Вартан я събира на една сцена с Жилбер Беко и "Бийтълс", а самият Шарл Азнавур пише за нея песента La plus belle pour aller danser.

Родната страна остава в сърцето на Силви завинаги и така от българската, унгарската, арменската и италианската жилка, тя твърди, че най-силно усеща влиянието на Балканите в своята емоционалност. Незабравимо за нея и за феновете й ще остане първото й завръщане у нас през 1990 г., когато изпява "Я кажи ми, облаче ле бяло". Тази песен научава от баща си и не я забравя никога.

Изключителната енергия и обаяние на Вартан са характерни не само за сценичните й изяви и шестте й филма - певицата е неуморна и извън сцената. Още след първото си идване у нас основава заедно с брат си асоциацията "Силви Вартан за България", която помага на деца в неравностойно положение и работи по съвместна инициатива с БЧК. Така желаната и очаквана дъщеря тя открива също в България, като осиновява малката Дарина в края на 90-те, припомнят от екипа.

Последвайте канала на

БТА
1952 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини