МВР и ММС обсъдиха мерки срещу футболното хулиганство

  • 20 април 2018 18:07

  • 1074
  • 0
МВР и ММС обсъдиха мерки срещу футболното хулиганство
© МВР, пресцентър

Два вида мерки срещу футболното хулиганство – краткосрочни и дългосрочни, бяха обсъдени днес на заседание в Националния стадион „Васил Левски“.

На него участваха министрите на МВР Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във, представители на двете ведомства и на Българския футболен съюз, както и депутати, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Краткосрочните мерки са три. На първо място ще бъдат купени и монтирани допълнителни камери на стадионите за наблюдение. Второто е засилено полицейско присъствие и трето – щателни проверки на публиката преди мача.

В дългосрочен план се предвижда да бъде приет нов закон за спортното хулиганство и нова наредба за провеждането на спортните мероприятия.

Идеята ни е да направим така, че да постигнем трайни крайни резултати, заяви министърът на МВР Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018. По думите на колегата му Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във „всички мерки, които ще бъдат взети, са подчинени на общата философия за засилване на индивидуалната отговорност“.

И двамата министри бяха категорични, че крачка назад по отношение на футболното хулиганство не може да има.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини