МОН дава 25 млн. лв. за извънкласни дейности

  • 20 април 2018 17:17

  • 3815
  • 2
МОН дава 25 млн. лв. за извънкласни дейности
© Булфото (Архив)

Близо 25 милиона лева са заложени в средносрочната бюджетна прогноза за финансиране на извънкласни дейности в училищата след приключването на проекта „Твоят час“ по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 в Разград, информираха от ведомството.

Министърът разгледа Ученическата спортна школа в града, запозна се с дейностите на Центъра за работа с деца и Центъра за подкрепа на личностно развитие.

„Чрез дейностите по интереси ние можем да насърчаваме спорта, различни дейности в областта на техниката, на моделирането“, каза Вълчев.

Министърът посети панорамата на средното образование и разгледа щандовете на 14 професионални и профилирани училища. Той прави химични опити с учениците от ПГХТБТ "Мария Кюри", присъства и на демонстрации с роботи на възпитаници на НПТГ "Шандор Петьофи".

Министър Вълчев посети техническата гимназия и изрази надежда в нея успешно да се реализира проект, с който ще се модернизира материалната база. Радвам се, че „Шандор Петьофи“ е национална гимназия, припозната като национална от учениците и техните родители далеч извън границите на областта, каза министърът. Вълчев изрази удовлетворение, че и в профилираната, и в техническата гимназия в града се разкриват специалности, свързани с компютърно моделиране.

Министърът коментира, че европейската конференция на Българското председателство на Съвета на ЕС „Обучение за създаване: от дигитални ползватели към дигитални създатели“ в София е посветена на необходимостта от развиване на дигиталните умения заедно с креативността. Това са най-важните умения на 21 век.

"Трябват ни дигитални създатели, не само ползватели. В бъдеще ще има повече инвестиции в местата, където има хора с компютърни умения, умения за моделиране. Затова от трети клас ще бъде въведен предметът „Компютърно моделиране“, каза министърът.

Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 поздрави екипа на РУО, общината и областния управител за организирането на панорамата, с която дават възможност за информиран избор на учениците и техните родители.

В Разград министър Вълчев посети детска градина „Васил Левски“ и проведе работна среща с директори, учители, представители на местната власт и синдикалисти.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3815 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.24 | 20:40

1
ТЕ КЛАСНАТА Я ОПРАВИХА,А СЕГА ИЗВЪНКЛАСНАТА РАБОТА.ИМА ЕДНИ 25 МИЛИОНА ЗА УСВОЯВАНЕ.ШАЙКАТА ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ.

2018.05.22 | 00:02

2
ДА ТОВА ЩЯХ ДА КАЖА И АЗ . ТОЙ ТОЯ МАЗНИЯ ДА ОПРАВИ ПЪРВО КЛАСНИТЕ РАБОТИ А ПОСЛЕ ДРУГОТО .

Добави коментар

Водещи новини