Откриха две огнища на птичи грип в Пловдивско

  • 20 април 2018 17:15

  • 2396
  • 0
Откриха две огнища на птичи грип в Пловдивско
© Pixabay

Открити са две огнища на птичи грип в Пловдивско. Едното е в птицеферма за водоплаващи в село Крумово, другото е в дивечовъдно стопанство до Раковски. Това съобщи директорът на Областна дирекция по безопасност на храните - Пловдив д-р Камен Янков, предаде Фокус.

Засегнатите птици са сравнително малък брой. Въведени са незабавни мерки за ограничаване и ликвидиране и на двете огнища. Птиците вече са унищожени и загробени. Извършена е дезинфекция на обектите, оборудването, транспортните средства и дворовете в засегнатите райони.

Областната дирекция по безопасност на храните забрани движението на домашни и диви птици в 3-километровата зона, а в радиус от 10 км се извършва наблюдение. Разпоредбата важи за населените места край Крумово – Ягодово, Брестник, Белащица, Браниполе, Марково, Катуница, Караджово, Кочево, Моминско, Куклен, Руен, Скутаре, Рогош, Асеновград и Пловдив. Забраната е в сила и за населените места край второто огнище в Ловното стопанство – Раковски, Момино село, Ясно поле, Динк, Труд, Желязно, Войводиново, Скутаре, Рогош, Маноле и Манолско конаре, Калековец, Трилистник и Стряма.

Забранени са и пазарите на животни в цялата област. Следи се стриктно за спазване на въведените забрани.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини