Спецакция срещу дрогата в Пловдив

  • 20 април 2018 14:50

  • 2096
  • 0
Спецакция срещу дрогата в Пловдив
©

Служители на ОДМВР-Пловдив проведоха специализирана операция за пресичане и предотвратяване на разпространението и употребата на наркотици.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на специализираната операция, проведена на територията на кв. „Столипиново“, са задържани четирима души, иззети са над 7,4 грама хероин.

Хванато е приблизително същото количество синтетични канабиноиди и марихуана.

При процесуално-следствени действия в къща с прилежащ павилион, стопанисван от 49-годишна жена, униформените открили 103 пакетчета психоактивно вещество от рода на синтетичните канабиноиди и 15 пакетчета хероин.

На ул. „Буная“ с пликче хероин бил хванат 31-годишен, а на ул. „Сокол“ от 41-годишен били иззети 23 пакетчета с подобно съдържание.
Друг мъж, на 41 години, бил засечен дрогиран да управлява лек автомобил „БМВ“ на ул. „Ландос“. При последвал личен обиск у водача били намерени 0,332 грама марихуана. Тримата пловдивчани са криминално проявени и осъждани.

Заедно с жената те са били задържани за срок до 24 часа в ареста на районното управление. С постановление на районната прокуратура мярката на единия 41-годишен извършител е удължена до 72 часа.

Същия ден, в жк „Тракия“ бил задържан и 23-годишен пловдивчанин, регистриран в полицията. При претърсване на жилището му полицаите открили и иззели над 220 грама марихуана.

По случаите са образувани досъдебни производства и работата по тях продължава под наблюдението на прокуратурата.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2096 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини