Ангелкова пред мексиканския си колега: Обмяната на опит в летния туризъм ще е много ползотворна за н

  • 20 април 2018 02:03

  • 864
  • 0
Ангелкова пред мексиканския си колега: Обмяната на опит в летния туризъм ще е много ползотворна за н
© Министерство на туризма

Обмяната на опит в летния туризъм между двете страни ще е много ползотворна за нас, предвид богатия опит на Мексико в тази област.

Това посочи министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard пред Енрике де ла Мадрид Кордеро, министър на туризма на Мексико. Те се срещнаха в рамките на форума на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм, който се провежда в аржентинската столица Буенос Айрес.

Министърът представи пред събеседникът си българския потенциал за развитие на туризма, като спомена, че летния тип туризъм е основен и представлява около 60-65 на сто от общият международен туристопоток. По думите й през изминалата година страната ни е посетена от близо 8,9 млн. чуждестранни гости, като според прогнозите тази година тяхната бройка може да нарасне до 10 млн.

Министър Ангелкова обясни, че около 62 % от туристите идват от съседни ни страни като Сърбия, Гърция, Румъния.

Министър Ангелкова покани колегата си Енрике де ла Мадрид Кордеро да вземе участие в срещата на високо ниво по време на второто издание на „Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути“, които ще се проведе в края на годината в София. Форумът се организира съвместно от Министерството на туризма и Световната организация по туризъм към ООН. А за където за модератор на форъма е поканен звездата на CNN Ричард Куест.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
864 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини