Цветанов: Откакто Радев е президент, нямаме необходимото доверие пред западните ни партньори (обнове

  • 20 април 2018 10:32

  • 23155
  • 113
Цветанов: Откакто Радев е президент, нямаме необходимото доверие пред западните ни партньори (обнове
©

Хубаво е, че вчера веднага реагираха от президентството. Така може да направите разликата. Никъде в доклада не се споменава, че говорителката на ЕС Федерика Могерини оповести, че това беше поредната химическа атака срещу собствения народ на Сирия, че тези удари са прецизни и че ЕС ги подкрепя. Никъде не се споменава и позицията на НАТО. Трябва да заявиш ясно към кой си ориентиран. Когато чух предложенията на президентските експерти, ако те могат да се нарекат такива, моята позиция беше спонтанна. Президентската администрация се усети, че е направила голям гаф. На всички вече е ясно, че президентът гледа на Изток. Ние бяхме уведомени от нашите съюзници за ударите в Сирия.

Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. "Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не спира да говори, че правителството и Народното събрание саботират избора на нови изтребители, но и това не е вярно. Ние работим и предоставяме факти. Не приемам и думите, че България е строителна площадка и няма светлина. Светлина нямаше по време на служебния кабинет, защото там нямаше парламентарен контрол. После се наложи ние да изсветлим всички действия на служебното правителство. Илияна Йотова ми изглежда притеснена и говореща хаотично. Моята работа е да изразявам мнение и да защитавам евроатлантическите ценности. Само ще й кажа, че във Велико Търново съм спечелил най-много преференции и никога не съм коленичил да целувам ръка на чужд патриарх. Ще критикуваме президентството, когато виждаме, че се отклоняваме от единствения правилен път за България. Те говорят с гласа на Русия. Имам предложение. Да изсветлим и финансирането на кампанията на Радев. Оставят съмнения, че той е зависим от чужди държави. Винаги ще го критикувам, когато се опитва да отклонява България от евроатлантическите ценности. Единствената гаранция за националната сигурност и цялост на България е членството в ЕС и НАТО. Ние няма да отклоним държавата от този път. Волен Сидеров си има своята позиция и това е негово право. Не е много редно и удачно той да прекарва рождения си ден в Крим. Ние изпълняваме нашите политики, които са одобрени от коалиционния съвет", разкри Цветанов.

"От БСП не спират със силните популистки твърдения. Корнелия Нинова все повече се превръща в маргинален политик. Ние от ПГ на ГЕРБ ежемесечно подкрепяме различни деца, плащаме стипендии, помагаме на хора с увреждания. Това го правим чрез нашия фонд вътре в групата. Всеки месец събираме средства и помагаме. Досега не сме казвали тези неща, но популизмът стана много силен и трябваше да отговорим. Вие предполагам, че също получавате доста добра заплата, за да не бъдете подвластен на други икономически стимули. Същото важи и за политиците", обяви той по повод желанието на БСП депутатските заплати да се замразят.

"Подкрепяме действията на българските институции в борбата с корупцията. Това показва, че държавата ще бъде безкомпромисна. Всяка една операция се извършва под наблюдението на прокурор. Целта е да се съберат неоспорими доказателства, за да има осъдителна присъда. Не съм запознат с детайлите на операцията при задържането на Десислава Иванчева. Може би имаше възможност да се защити нейната чест, защото докато не бъде осъдена, тя е невинна", коментира Цветанов ареста на кметицата на район "Младост".

Малко по-късно в парламента Цветанов доразви тезата си за доклада на КСНС, предложен от президентската институция. "В този доклад никъде не се споменаваше, че химическата атака е военно престъпление. Напротив. Споменаваха се тезите на Рсуия, че действията на САЩ, Великобритания и Франция целят ескалирането на напрежението. Мога със сигурност да кажа, че вече нямаме същите добри позиции пред евроатлантическите ни партньори, откакто Радев е президент. Кой ще отвори тъмнината за финансирането на предизборната кампания на президента Радев? Разбира се, и държавата трябва да проверява. Радев и БСП, защото те са скачени съдове, манипулират обществото. Единствената гаранция за бъдещето на България е члеснвтото в ЕС и НАТО. Кристиан Вигенин е единственият евроатлантик в БСП, където иначе работят срещу авторитета на България с фалшиви новини", категоричен беше той. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
23155 113

Свързани новини

Коментари 113

Добави коментар

2018.04.24 | 09:52

113
ДА ТИ ПИКАМ НА ПАРТНЬОРИТЕ МАЛОУМНО ГОВЕДО !!!!!!

2018.04.24 | 09:51

112
ПРИБЕРЕТЕ СИ ОТКАЧЕНИЯ МАЙКА ВИ ДА И..А !!!!!!

2018.04.24 | 09:51

111
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !!!!!!! Цецо да го духа на партньорите си !!!!!

2018.04.24 | 09:51

110
ПО-СТРАШЕН ОТ СПИН ,ПО ЖИЛАВ ОТ РАКА ЗА СЕГА СИ ОСТАВА ПРОСТАКА !!!! Р, РАЛИН .
Умник Гюро

2018.04.24 | 09:51

108
Точно и ясно: Фатмака Радев да си върви в Кремъл при другаря Пут.кин... И да си строят терористичния болшевизъм, колкото си искат.

2018.04.24 | 09:51

109
педал си гюрооооооооооооо

2018.04.24 | 09:51

107
pri plevenliev bqhme po dobre. sred zapadnalite partniori de.
пак

2018.04.24 | 09:50

106
ЗОМБИ! Този човек е болен от злоба и омраза! Такива хора не са за участие във властта! Поведението им е психологически терор!
анонимен

2018.04.24 | 09:50

105
ОСНОВНИ ПРАВИЛА ЗА ДЕПУТАТА- 1. НЕ ПЛЮЙ ТАМ ОТ КЪДЕТО СИ ЯЛ, ПИЛ И УЧИЛ 2. НЕ ПСУВАЙ НАЧАЛНИКА СИ И НАУМ ЗАЩОТО ЖЕНА ТИ МОЖЕ ДА Е ВЕРБУВАНА И ДА ТЕ ПРЕДАДЕ 3. КОГАТО ПОЧНЕШ БЪРЗО ДА РАСТЕШ В ПОЛИТИКАТА, НАЧАЛНИКЪТ ТИ Е С ПЕДИМСТВО ПРИ ЖЕНА ТИ 4. ПОЛИТИКАТА Е ВИЕНСКО КОЛЕЛО, СВИКВА
Дон Цветко -

2018.04.24 | 09:50

104
какъв мъдър поглед, каква мислеща физиоГНОМика, леле, колко е научил по гарнираните закуски
Цветко говори безотговорно

2018.04.24 | 09:49

103
Ако има спад в доверието е заради лудото крадене, ужасната съдебна система, безгранична корупция и повсеместна шуробаджанащина, вилнееща партокрация... Видно и без лупа!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини