Теменужка Петкова и миньорските синдикати обсъждат проблемите на Мини Марица-Изток

  • 20 април 2018 07:49

  • 1352
  • 0
Теменужка Петкова и миньорските синдикати обсъждат проблемите на Мини Марица-Изток
© Булфото/Архив

Министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по и представители на миньорските синдикати ще обсъдят проблемите на "Мини Марица-Изток".

От КТ "Подкрепа" обявиха, че работещите в дружеството готвят протести с искане цените на въглищата да се повишат с 15 на сто, за да могат мините да бъдат финансово и технически осигурени.

За лошото състояние на мините, които произвеждат въглищата за трите ТЕЦ-а от Маришкия басейн - двете американски централи и държавната "Марица Изток 2", синдикатите предупреждават непрестанно, каза Александър Загоров от КТ "Подкрепа", цитиран от БНР.

"Имаме притеснение, че от геологична и финансова гледна точка има рискове, които могат да се съчетаят непрогнозируемо и да стане една катастрофа, която да заличи временно или за постоянно 30 % от българската енергетика“, каза той.

Енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по е готова да изслуша аргументите на синдикатите.

"Нашите мини бяха на печалба. И миналата година, и тази година също ще бъдат на положителен финансов резултат. Инвестирахме една много сериозна част от този ресурс в нова техника, в доставката на необходимите резервни части и материали. Смея да твърдя, че условията за работа в мините са добри. Надявам се да можем да обсъдим това, което те смятат, че може да се доусъвършенства", убедена е Петкова.

Ако двете страни не постигнат споразумение, миньорите ще протестират под прозорците на енергийното министерство на 24-ти април.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини