Раул Кастро: При Тръмп САЩ се върнаха към неоколониалното си поведение в Америка

  • 19 април 2018 20:23

  • 2946
  • 3
Раул Кастро: При Тръмп САЩ се върнаха към неоколониалното си поведение в Америка
© Getty Images/Guliver

Раул Кастро, който отстъпи президентския пост в Куба на Мигел Диас-Канел, разкритикува Съединените щати, че са се върнали към неоколониалното си поведение на американския континент, предаде Ройтерс.

В първата си реч, след като предаде държавната власт, Кастро нарече външната политика на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския "неоколониална". Тръмп засегна несправедливо търговски партньори на Съединените щати като Китай и Европа и се опитва да изолира Куба и нейните съюзници, отчете той в изказването си пред парламента.

Кастро и предишният американски президент, Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, започнаха процес на историческо разведряване между комунистическа Куба и САЩ. Той обаче бе поставен под въпрос при Тръмп.

Раул Кастро потвърди, че ще през 2021 г. ще отстъпи и поста на генерален секретар на управляващата Кубинска комунистическа партия (ККП) на Мигел Диас-Канел, предаде Франс прес.

След три години ще изтече моя втори и последен мандат като лидер на ККП, припомни 86-годишният Кастро. Той уточни, че тогава висшият партиен пост ще бъде зает отново от държавния ръководител.

Раул Кастро изрази очакване Диас-Канел да изкара два петгодишни мандата като президент (председател на Държавния съвет) на Куба, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията припомня, че самият Кастро изкара два петгодишни мандата от 2008 г.

Вече бившият кубински президент потвърди подкрепата си за реформирането на социалистическата икономика, предаде още Ройтерс, цитирана от БТА.

Планът за уеднаквяване на двете валути, които се използват от Куба, причинява трудности, призна в същото време Раул Кастро.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2946 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дуци

2018.04.20 | 11:43

3
сращ ГАЗ ПИКАЯТ ЧЕ ОТ КУБИНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ДО СЕГА НЕ ИМ ИГРАЕ ПО ГАЙДАТА
опорна точка

2018.04.20 | 11:39

2
Тръпм наш!!

2018.04.20 | 11:39

1
Все боклуци сте..!

Добави коментар

Водещи новини