Бизнесмен: Множество предприемачи са изнудвани от Иванчева

  • 19 април 2018 20:13

  • 15196
  • 6
Бизнесмен: Множество предприемачи са изнудвани от Иванчева
© Булфото

Серия сигнали на строителни предприемачи в „Младост” са довели до разследването и ареста на кмета Десислава Иванчева. Те не могат да коментират в детайли схемата заради следствената тайна.

„Аз съм част от разследването. И потвърждавам напълно думите на прокурора за това как множество предприемачи са изнудвани от Иванчева – чрез схемата – задържаме ти документите в преписката, държим я в кабинета на кмета и няма да се придвижи, ако не направиш едно или друго, което тя иска”, разказа пред един от тях пред БТВ.

Сигнали срещу Иванчева са подавали и големи строителни фирми, и по-дребни инвеститори. Арестът обаче дошъл след като един от бизнесмените се съгласил да даде 70 хиляди евро за контролиран от службите подкуп.

„Човекът е бизнесмен, теглил е кредити, има тези пари и иска да прави честен бизнес, защото има по-друго мислене. Той не приема това мислене, че трябва да дава подкупи, за да му се свърши работата”, разказа председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Иванчева може да получи между 10 и 30 години лишаване от свобода, а посредникът и нейната заместничка са привлечени като помагачи.

Версията, че парите са подхвърлени в колата на Иванчева е несериозна, твърдят от прокуратурата. „От няколко дни получавам обаждания от мои приятели, които на шега питат – да им кажа къде слагат по 70 хил. евро, за да си оставят и те колите. Казаха, че може да си приготвят и кашончета, за да им ги сложат”, каза шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Защитниците на задържаните засега запазват мълчание. А във „Фейсбук” профила на Иванчева се появи публикация, вероятно подготвена от нейния екип, с теза, че е била неудобна и срещу нея е изпълнен класически сценарии за компрометиране и изваждането й от политиката.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15196 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
опорна точка

2018.04.26 | 00:32

5
Знам че е много трудна задачата тролчета изроди мои, тази крадла да я издокарате като "орлица закрилница на закона и на жителите на Младост", ноо вие и много по налудничави внушения сте успявали да насадите в главите на гражданите

2018.04.26 | 00:32

6
Опорната точка е кат се наведнеш и хванеш за палците с грьб кьм Винету нали смешник. Ега те коландрисат после и манафчетата на гарата. И теб и семеиствотото ти, трансвестит долен!!!!!!
Реалист

2018.04.26 | 00:32

4
Абе аз бих я изплющял няколко пъти. Вярвам знае какво да прави.

2018.04.26 | 00:32

3
ЗАЩИТАВАЛА Е МЛАДОСТ ОТ ПРЕЗАСТРОЯВАНЕ. БРАВО. ГРАД ЗА ХОРАТА, НЕ ЗА МАФИЯТА.

2018.04.26 | 00:31

2
Пази боже от жалби на честни частници - в кавички!

2018.04.26 | 00:31

1
Пази боже от жалби на честни частници - в кавички!

Добави коментар

Водещи новини