Корнелия Нинова: От БСП сме против рязкото увеличаване на разходите за отбрана (видео)

  • 19 април 2018 19:41

  • 6959
  • 7
Корнелия Нинова: От БСП сме против рязкото увеличаване на разходите за отбрана (видео)
©

В системата на отбраната има още много какво да се прави. За мен е най-важното, че има 20% непопълнен състав. Хората си тръгват заради ниски заплати и лоши условия. На първо място трябва да се погрижим за тях. Това каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след заседанието на КСНС при президента.

„Второто, което предложих в тази връзка бе, че в процеса на модернизация на армията трябва да се включи и българският бизнес. Така ще се гарантира ръст на икономиката ни и работни места“, допълни тя.

Ние от БСП сме против рязкото увеличаване на разходите за отбрана на 2% от БВП и сме го заявявали и преди. Има много системи в България, които са недофинансирани и имат нужда от повече пари. Затова за нас предложението за повече средства за превъоръжаване е неприемливо“, подчерта лидерът на опозицията.

По думите й не е имало изказване на президента за излизане на страната ни от ЕС и НАТО. Така тя оспори думите на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за такова внушаване, което се правело от изказването на държавния глава. „Аз съм изненадана от това, което чувам“.

По повод нападките към премиера, Нинова призна, че е имало споменаване на темата. „Такива обвинение, което сте чували от парламентарната трибуна. Отговорих на г-н Цветанов, че думите му за разделение на европейски и антиевропейски партии е лъжа, манипулация и внушения. Казах му още, че нека това е последният път, в който казва, че някоя партия работи за чужди интереси, в противен случай ще си носи отговорност. Трябва да даде доказателства, ако смята така“, подчерта Нинова.

„Имаше абзац за Сирия, обсъдихме го. Президентът поздрави правителството за позицията му“, призна тя.

Според нея най-спорна е била точка първа. „В средносрочната бюджетна прогноза са предвидени по-малко средства за отбрана, отколкото правителството беше приело по-рано. Дискутирахме това и то отне повече време. приехме, че това изравняване ще се случи през ноември, когато се прави актуализация на бюджета“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6959 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
не може

2018.04.30 | 17:00

7
ЩОМ ОТ СЕРЕУТО СА НАРЕДИЛИ ТАКА. ИНАЧЕ КРАЙ ЗА ТИКВАТА и ГРОБ.

2018.04.30 | 17:00

6
ЦЕЦО СЕ Е ИЗНЕНАДАЛ?ИСТИНСКАТА ИЗНЕНАДА ЩЕ ДОЙДЕ КАТО СЕ ЗАПОЗНАЕ С БАЙ СТАВРИ-СТРОГ ,НО СПРАВЕДЛИВ.
Умник Гюро

2018.04.30 | 16:59

5
Най-голямата заплаха за независима България е болшевишко-терористичната руска клика на другаря Пут.кин. В това число спадат и нашите национални предатели от БКП-БСП-ДПС.
Оху Боху

2018.04.30 | 16:59

4
Триперката на генерал Решетников ще спасява България!
Ъеоеи

2018.04.30 | 16:59

3
Ето я кметицата съпунисва пицата СПИН вирус си ти курнелийкее
гост

2018.04.30 | 16:59

2
Попълнете 20% липсващ състав с верни на БСП Пенсионери-партийци - това е отдавнашна практика в държавните администрации, командвани от хора на БСП. Тия държавни структури, отдавна са се превърнали в партийни Хосписи ... Вземайте пример от челния опит!

2018.04.30 | 16:58

1
Другарко Нинова, защо бламирате вашия президент? За да се премахне недофинансирането, трябва да се постигне поне 2% граница. Вие бяхте ли ПРОТИВ, когато се прие това решение?Защо сте ПРОТИВ сега? Май от популизъм. А?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини