Каракачанов: В новия бюджет очакваме 130 милиона лева за модернизация на армията (видео)

  • 19 април 2018 19:29

  • 5077
  • 1
Каракачанов: В новия бюджет очакваме 130 милиона лева за модернизация на армията (видео)
©

Проектите за модернизация на армията са подписани, имам две седмици междуведомствено съгласуване и тогава влизат в МС. В новия бюджет очакваме 130 милиона лева за модернизация на армията. Това каза военният министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността след приключване на КСНС при президента.

"Това, което приехме като общи становища, пише, че поддръжка на съществуваща бойна техника се извършва до изтичане на жизнения цикъл. Ако вземем дори само изтребителите, те имат живот до 2030 г. и ако предположим, че следващите до четири години ще имаме нови самолети, това не значи че веднага ще свалим МИГ-овете от въоръжение", допълни той.

„Говорихме, че за да се модернизира армията трябва да се дадат от бюджета за 2019 г. 130 милиона лева", стана ясно от думите му.

„Имаше разминавания горе“, призна той. „От ВОЛЯ смятат, че не трябва да се отделят повече пари за отбрана, дори да се намалят. Нинова не беше съгласна да се отделят 2% от БВП за отбрана“.

Каракачанов отново коментира темата с недокомплекта в армията. „Решението на този проблем е възстановяването на наборната военна служба. Това не е проблем само на Българската армия. Военната професия е тежка и за младите хора недостатъчно платена“, подчерта той.

„Бяха очертани и опасностите пред страната ни. Едната е радикализацията на някои религии. В някои страни я виждаме като атентати, а у нас като радикално говорене. Законопроектът е готов. Той предвижда да се спре финансирането на религиозните общности от чужбина. Това ще коства 30 милиона лева“, каза военният министър.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5077 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.20 | 07:10

1
СКОРО ТОВА НЯМА ДА Е ГРИЖА НА КАРАКАЧАНОВ.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини