Марешки пръв си тръгна от КСНС (видео)

  • 19 април 2018 17:55

  • 8868
  • 3
Марешки пръв си тръгна от КСНС (видео)
© Булфото (архив)

Заседанието на КСНС приключи, в момента се правят редакции на текста. Има консенсус, уточняват се последни текстове. Това каза пред журналисти в Президентството заместник-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 по повод Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, предаде репортер на Novini.bg

Един от основните въпроси беше модернизацията на армията. Мисля, че има консенсус. Относно това дали трябва да бъде модернизирана има някакви разногласия относно темповете и сроковете. Разногласията не са големи. За следващите три години беше показано какъв е планът и с колко не се доизпълнява. Разликата за следващата година беше 100 млн., не мисля, че това е голям проблем и ще наруши програмата за модернизирането на армията, заяви още лидерът на "Воля", който си тръгна от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност поради ангажимент.

Според данните, които имаме, не очакваме, че България може да бъде пряко застрашена от случващото се в Сирия, каза Марешки.

Попитан дали подкрепят мерките, около които е имало консенсус, Марешки потвърди и добави, че ако няма промени след като е излязъл, защото всичко е било консултирано, няма да има проблем да ги подкрепят. На заседанието е била коментирана и позицията на България във връзка със Сирия.

На въпрос дали са били докладвани преки заплахи за националната сигурност, Марешки посочи, че към днешна дата за България ситуацията е спокойна и страната не е застрашена от терористични или други акции, свързани с конфликтите на други места по света.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8868 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.30 | 17:02

2
Прекрасна илюстрация на седсарска мутра, продукт на костовисткия преход!
х

2018.04.30 | 17:02

3
СДС, МДС...комунизма си отиде

2018.04.30 | 17:02

1
докога първобитни мутри ще определят европейското развитие? ДОКОГА?

Добави коментар

Водещи новини