КНДР е пред радикални реформи?

  • 19 април 2018 10:49

  • 3593
  • 4
КНДР е пред радикални реформи?
© gettyimages (архив)

В Корейската народнодемократична република (КНДР) може да настъпят радикални реформи, предположи ТАСС.

Според южнокорейски медии, цитирани от руската агенция, управляваща азиатската комунистическа държава Корейска трудова партия е свикала извънреден пленум за утре в Пхенян. В краткото съобщение на властите на Северна Корея пише, че форумът е насрочен във връзка с исторически важен период, който поставя пред страната нови изисквания.

Въпреки че не се посочва какво точно ще обсъжда елитът на КНДР в петък, се смята, че Пхенян ще тръгне по пътя на коренни промени във външната политика. "Вероятно участниците в пленума ще решат за прекратяване на севернокорейската ядрена програма и подобряване на отношенията на КНДР с Южна Корея, Япония и САЩ", смята експерт от Сеул.

Новината за предстоящия форум бе разпространена на фона на очакваната първа от десетилетия среща на лидерите на двете държави, намиращи се на разделения от Втората световна война Корейски полуостров. Президентът на Южна Корея Мун Чже Ин и Ким Чен Ун имат насрочени преговори в пограничен район на 27 април.

Ситуацията в КНДР бе обсъдена и от американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и японския премиер Шиндзо Абе, който бе гост на стопанина на Белия дом. Двамата политици изразиха своята надежда, че диалогът с Пхенян ще бъде конструктивен. Тръмп потвърди за планираната среща Ким Чен Ун през юни. "Надявам се, че нашият разговор ще бъде продуктивен. В противен случай аз ще напусна преговорите", каза още той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3593 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.04.27 | 13:53

4
едва ли е точно тва. малко странно е ей така изведнъж да се завъртиш на 180 градуса. мурафети показват според мен ма не зам що точно.
опорна точка

2018.04.27 | 13:53

3
ОМГ! Какво правиш Ким?! Сал путя, Мадуро, аятоласите и боливийския ша останат да държат на държавния мафиотлък?! Изригнете тролчета изроди мои с позабравения лозунг: " Келеши от всички страни обединявайте се"!!
GOGO

2018.04.27 | 13:53

2
НЕМА РУБЛИЦИ И НАСТАНА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ГЛАД )))
Крум Усаински-Крупник

2018.04.27 | 13:53

1
Цървули!!!Това са някакви номера на Болшевишко-Азиатските Маймуняци!!!Те усетиха,че ще ядат дебелия и дадоха заден!!!Но не вярвам да се откажат от ядрената си програма!!!Болшевишката Сган е долна,подмолна иковарна паплач!!!Добрият Комунист е само мъртвият Комунист!!!Ура и Слав

Добави коментар

Водещи новини