Патриарх Неофит е добре, съобщиха от болница "Токуда"

  • 19 април 2018 09:38

  • 1713
  • 1
Патриарх Неофит е добре, съобщиха от болница "Токуда"
© Булфото

Патриарх Неофит е добре и в отлично състояние. Това съобщи проф. Николай Младенов, началник на клиниката по Анестезиология и интензивно лечение в болница "Токуда".

 "Вчера патриархът е приет в болница "Токуда" в Клиника по кардиология при доц. Гелев с проблеми свързани с неговото здраве. Той има известни коморбидни заболявания, които са свързани с възрастта. В резултат на това при първичната оценка е преценено, че състоянието му има известна степен на критичност и заради това е преведено в най-високото ниво- реанимацията", допълни още той.

"Екипите на реанимацията, включително и консултантите от неврологията, кардиологията осъществиха съответния план на изследване. Възстановени са съответните нарушения, които бяха констатирани вчера, и днес започва неговата активна рехабилитация", разкри проф. Младенов.

"Когато се прецени, че нещата са овладени и той може да възстанови нормалните си жизнени функции и задължения, той ще бъде изписан от болницата. Заболяванията на патриарха са характерни за хората на неговата възраст", завърши проф. Николай Младенов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1713 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Коста

2018.04.19 | 12:49

1
Някой сега потриват ръчички и се смеят ехидно в шепичка в очакване на лошо развитие!Чакат с нетърпение да грабнат патриаршеската митра!

Добави коментар

Водещи новини