Меркел се среща с Тръмп

  • 18 април 2018 16:02

  • 1389
  • 5
Меркел се среща с Тръмп
© Getty Images/Guliver

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще замине за Вашингтон за среща с президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския на 27 април, предаде Асошиейтед прес.

Говорителката на германското правителство Улрике Демер съобщи днес, че двамата лидери ще обсъдят "двустранни въпроси и, разбира се, предизвикателствата пред външната политика и политиката на сигурност".

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на ще посети САЩ броени дни по-рано. Той е очакван във Вашингтон на 24 април, отбелязва АП.

Европейските лидери се опитват да съхранят споразумението между световните сили и Иран за ядрената програма на Техеран.

Тръмп обеща да изтегли САЩ от сключеното през 2015 г. споразумение до 12 май, ако в хода на преговори с участието на британски, френски и германски представители не бъдат коригирани сериозните, според него, недостатъци в текста.

Бъдещето на това споразумение ще зависи от успеха на намесата в последната минута на европейски лидери.

Макрон и Меркел вероятно ще са последните чуждестранни ръководители, подкрепящи споразумението, които ще се видят с Тръмп преди обявения от него краен срок.

Европейците искат също да ЕС да остане извън митата на САЩ върху вноса на стомана и алуминий.

Меркел и Тръмп са на различни позиции по редица стратегически въпроси като свободната търговия, имиграцията и климата, посочва Франс прес.

Тръмп отправи нападки срещу Германия и по-специално канцлера Меркел преди и след избирането си на президентския пост заради търговския излишък на страната, заплаши автомобилния сектор с по-високи мита и разкритикува приема на бежанци след 2015 г.

Берлин още очаква изпращането нов посланик на САЩ, повече от година след встъпването в длъжност на Тръмп, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1389 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.04.26 | 19:37

5
Днес Меркел поиска среща с Путин ! Ще му стои диван чапраз и ще му отговаря на руски ! Тя го знае от комсомолските и години в ГДР - то . По - късно стана любовница на Хелмут Кол и преводачка ! Ялова е и е боклук !
но сега играе

2018.04.20 | 11:33

3
за чифутите и планът за унищожаване на бялата раса.
дуци

2018.04.26 | 19:37

4
КАТО СЕ СРЕЩНАТ , НАЙ МНОГО ДА СЕ ОЛИГАВЯТ ВЗАИМНО

2018.04.20 | 11:32

2
Меркел ялова кучка предаде Германия и Европа на арабите ! Тереза Мей ялова лъжкиня управлява Англия и може да запали света ! Микрончето си е откровен проащатски педераст , скрил се зад една кльощава баба и " води " Франция ! Бахти скапания Запад !
dekameron

2018.04.19 | 08:03

1
i kakvo tolkova mogat da si kajat edin prestapen hemafrodit koito e zarobil svoiat narod sas arabski manafi i edin smeshnik koito pak izbiva arabskite manafi.

Добави коментар

Водещи новини