Каракачанов проведе работна среща с Валентин Радев

  • 18 април 2018 14:31

  • 1200
  • 3
Каракачанов проведе работна среща с Валентин Радев
© Булфото (архив)

Във връзка със зачестили сигнали за намерени боеприпаси при полицейски акции, по инициатива на министъра на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 днес, 18 април, в Министерството на отбраната се проведе работна среща при вицепремиера по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, съобщиха от пресцентъра на МО.

В срещата участваха ресорният заместник-министър на отбраната Анатолий Величков и управителят на „ТЕРЕМ“ ЕАД Иван Досков. Направен бе преглед на системата за сигурност на складовете на Министерството на отбраната и действията на служба „Контрол на общоопасните средства“ /КОС/ - МВР. Обсъдени бяха въпроси, свързани с утилизацията на боеприпаси с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и с унищожаването на боеприпаси, които не са негова собственост, с оглед на това, че експертите, които могат да решат тези проблеми, основно се намират в силовите министерства.

Набелязани бяха и мерки за засилване на контрола по охрана на складовете с въоръжение и боеприпаси на двете министерства, както и стъпки за своевременно обезопасяване на  боеприпаси, които не са собственост на силовите ведомства, но отговорността е на сектора „Сигурност“.

Участниците в срещата приеха вицепремиерът по обществения ред и сигурността да внесе в Министерския съвет доклад с конкретни предложения за решения по двете обсъждани теми.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1200 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.18 | 18:10

3
ОТРЕПКИ
????

2018.04.18 | 17:40

2
И,какво ЯДОХА и ПИХА?
77

2018.04.18 | 16:45

1
Strah Naroda da ne se vuoruji

Добави коментар

Водещи новини