Генералният мениджър на Turkish Airlines: Ние сме посланици на България

  • 17 април 2018 12:37

  • 1758
  • 0
Генералният мениджър на Turkish Airlines: Ние сме посланици на България
© Pixabay

„Освен като авиокомпания, ние се възприемаме и като посланици на България“. Това обяви генералният мениджър на Turkish Airlines за България Мехмед Гюркайнак на ексклузивна закуска с медиите.

Срещата изобщо не бе стандартна, Гюркайнак потопи гостите си в екзотичната атмосфера на югоизточната ни съседка, като посрещна българските журналисти на типична турска трапеза и отдели време да разказва за традициите на народа си, що се отнася до първото хранене за деня.

Мениджърът на турските авиолинии за България се върна назад във времето и сподели с репортерите историята на Turkish Airlines в България. „В София сме от 34 години. Започнахме в началото с два полета през седмицата, в момента имаме 18. През 2015 година открихме и дестинацията Варна, сега летим 11 пъти седмично до там“, каза Гюркайнак.

Той наблегна на факта, че Turkish Airlines организира много престурове на чуждестранни журналисти до Банско, Велинград и други български градове с цел популяризиране на българските дестинации.

„Затова Банско вече е много популярна дестинация в Турция. В близките месеци планираме турове до Бургас и Велинград, за да популяризираме СПА- и летните курорти на България“, каза Гюркайнак.

На срещата с медиите бе отделено заслужено внимание и на новото летище, с което Истанбул ще се сдобие в съвсем скоро време. То ще бъде внушително, едно от най-големите в света и ще бъде официално открито на 29 октомври. С появата му полетът Истанбул-София ще стане 40 минути, а не 50, както беше досега. Освен това увеличеният трафик от самолети ще преминава през България, която ще е страната в най-голяма близост до новото летище.

Гюркайнак обеща и още инициативи като „Моят мечтан град“, конкурс за детска рисунка, който Turkish Airlines организира неотдавна. Малчуганите трябваше да нарисуват града, до който мечтаят да отидат. Компанията получи 300 български рисунки, а първото място бе отредено на картината на Барселона. Наградата бе фантастична – пътуване до невероятния испански град за цялото семейство на детето.

„Искаме да имаме много такива проекти, в момента организираме нова инициатива, за която ще ви уведомим своевременно“, завърши Гюркайнак, след което пожела „Бон апети“ на гостите си.

Последвайте канала на

Novini.bg
1758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини