Шефът на КНСБ: Борисов подкрепи създаването на алианс за по-високи заплати

  • 17 април 2018 18:53

  • 2480
  • 5
Шефът на КНСБ: Борисов подкрепи създаването на алианс за по-високи заплати
© БНТ

Да бъде създаден Алианс за по-високи заплати в ЕС, предлага Европейската конфедерация на профсъюзите. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ генералният секретар на конфедерацията Лука Визентини.

В този алианс трябва да се включат Европейската комисия, правителства от Източна и Западна Европа, синдикати и мултинационални компании, а крайната цел е да бъдат увеличени възнагражденията на хората на труда в източноевропейските клонове на големите фирми на континента.

Заплатите на Изток трябва да бъдат увеличени, за да станат те подобни на тези на Запад. В Западна Европа има нарастващ интерес към тази тема, заяви Визентини.

От месец коментираме активно темата и получихме сериозна подкрепа от премиера Борисов за създаването на Алианс за по-високи заплати, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Това означава, че колкото заработваме, ако работим в чуждестранна компания, толкова ще ни плащат. В момента голяма част от печалбата се репатрира към компаниите майки в Западна Европа, обясни той.

Когато доходите у нас достигнат европейските, тогава ще можем да върнем двата милиона българи, които са извън страната ни, подчерта синдикалистът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2480 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.04.25 | 08:48

5
В България трябва ограничение на печалбата на фирмите / не като сега от 300-400 %, а нормално трябва да е 10% / и тогава нещата полека ще си дойдат на местото. Сега правителството вдига цените на тока,водата, горивата и хранителните стоки за да прибира по-голямо ДДС.

2018.04.20 | 12:54

2
борисов за 10 години не направи нищо, сега щял да направи високи заплати

2018.04.24 | 19:28

4
Какво да направи Борисов в държава със съсипана промишленост и селско стопанство от бандитската приватизация, в която активно участва и другарката Корнелия? Те разрушиха всичко, до което се допряха!
АНТИГЕЙБЕРАС

2018.04.18 | 07:31

1
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
Съветник

2018.04.24 | 19:25

3
Абе трол бесепарски тъп, нищо ли не можеш да измислиш, че повтаряш една и съща опорна точка от месеци? Внимавай, че ще те натирят и ще ти секне пицата и биричката! Не ставаш за нищо!

Добави коментар

Водещи новини