Късо съединение вероятно е довело до пожара в мола в Кемерово

  • 17 април 2018 18:37

  • 1441
  • 2
Късо съединение вероятно е довело до пожара в мола в Кемерово
© YouTube

Късо съединение в осветително тяло в зоната за игри е възможна причина за пожара в търговско-развлекателния център "Зимняя вишня" в руския град Кемерово. Това съобщи на пресконференция главният държавен инспектор на Русия по противопожарен надзор Ринат Еникеев, цитиран от ТАСС.

"Според нашите представи става дума за късо съединение и претоварване на електропроводниците на осветителното тяло. Не знаем какво е повлияло за това, но коренът е там. Истинската причина може да се съдържа в осветителното тяло", каза той.

Еникеев разказа, че светодиодното осветително тяло е имало отражател за разсейване на светлината, който се е разтопил. След това "огнени капки" са падали върху площадка, покрита с дунапрен. По думите му има също данни, че в помещението е прокапвала вода вследствие на топене на снега.

При пожара на 25 март в четириетажния мол "Зимняя вишня" загинаха 64 човека, включително 41 деца, припомни БТА.

Според руското министерство на извънредните ситуации пътищата за евакуация в сградата са били препречени от горящи токсични материали, съдържащи съединения на хлороводорода. Освен това следствието е установило, че в продължение на седмица преди пожара в търговския център автоматичната пожарна сигнализация е била повредена, а изправната аларма за принудителна евакуация не е била включена ръчно от охраната.

В хода на разследването бяха арестувани седем души. Оставка подаде губернаторът на Кемеровската област Аман Тулеев, заемал този пост от над 20 години, припомниха руските агенции.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1441 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.04.17 | 23:32

2
Цървули!!!Късото съединение е прекалено банално обяснение!!!Очаквайте в най-скоро време,конспиративна теория която ще забърка освен дежурните "виновници" САЩ,Великобритания и евреите,също така някаква пета колона спонсорирана от Запада!!!Само не и скапаната администрация
80%

2018.04.17 | 21:32

1
Ама чакайте бе, какъв е тоя държавен инспектор на Русия по противопожарен надзор, той не е ли разбрал още от нашите русифлни подметки, че пожарът е дело на тайните служби на Израел и САЩ. Веднага да бъде уволнен от "Любимия Вожд", така мило наричан от русофилните утайки "Вова

Добави коментар

Водещи новини