Баща преби служителки от отдел "Закрила на детето" в Русе

  • 17 април 2018 16:54

  • 5038
  • 2
Баща преби служителки от отдел "Закрила на детето" в Русе
© Булфото

Мъж нанесъл удари с юмруци по лицата на две служителки от отдел "Закрила на детето" в Русе. Това съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Сигналът постъпил около 11.00 часа вчера. Изпратените на място полицаи установили, че нападателят е 37-годишен мъж от Русе. Той отправил обидни думи и заплахи, като нанесъл удари с юмруци в лицата на двете служителки. Това е станало, докато те изпълнявали служебните си задължения по връщане на малолетното му дете на приемен родител.

Една от пострадалите е Милена Неделчева - началник на отдел "Закрила на детето". Тя коментира, че бащата създавал ежедневно конфликти в отдела. Оплаквал се от приемните родители, като твърдял, че те се държали лошо с детето му. Служителките и мъжът разговаряли вчера в отдела. Когато той разбрал, че трябва да предаде детето, отишъл при него - в това време то било с психолог, взел го и започнал да го влачи.

"Ние се опитахме да защитим детето, при което той ни нанесе удари - на мен и на един от социалните работници", обясни Неделчева.

Мъжът бил задържан и отведен от полицията. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал.2 от Наказателния кодекс.

Началникът на отдел "Закрила на детето" обясни, че днес мъжът отново бил в отдела, като отправял заплахи към колегите й.

"В отделите "Закрила на детето" подобни случаи са ежедневие. Преди месец имах заплаха за убийство от друг родител. Изключително трудна и тежка е работата в тези отдели. Нямаме охрана, няма видеонаблюдение, нямаме подкрепа, сами сме. Социалните работници напускат. Само днес трима социални работници от нашия отдел подадоха молби за напускане", обясни Неделчева.

Районният прокурор на Русе Яна Илева коментира, че в деловодството на Районната прокуратура има постъпили две жалби - едната е от нападнатите служителки на отдел"Закрила на детето ", а втората е от 37-годишния мъж, който се оплаквал от тях. От него има и друга жалба, в която обяснил, че в приемното семейство не се държат добре с детето му.

Това била и причината за конфликта между него и служителките от отдел "Закрила на детето".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5038 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИСТИНАТА

2018.04.19 | 16:47

2
При такъв агресивен баща ще ми е много съмнително как си гледа детето... Определено има адекватна причина и мотив детето да е в приемно семейство. Питайте съда. Все пак децата се настаняват там със съдебно решение. Прост народ. Прави изводи без да знае....
Перун

2018.04.19 | 16:47

1
Медал! Герой!

Добави коментар

Водещи новини