Започва двуседмична кастрационна кампания в Елин Пелин

  • 17 април 2018 14:13

  • 898
  • 0
Започва двуседмична кастрационна кампания в Елин Пелин
© Pixabay

Екип за работа с безстопанствени животни на фондация "Четири лапи" започна проект за кастриране на улични и дворни кучета и котки на територията на община Елин Пелин, съобщават от организацията.

Кампанията ще приключи на 27 април 2018 г. и ще обхване възможно най-голяма част от населените места в общината, уточняват от фондацията.

Всички обработени животни ще бъдат обезпаразитени и ваксинирани срещу бяс. Кучетата ще бъдат маркирани със синя ушна марка и ще имат поставен микрочип, съгласно изискванията на българското законодателство, а кастрираните котки ще могат да бъдат разпознати по изрязаното връхче на едното ухо и татуировъчния номер на другото.

Очаква се да бъдат положени грижи за около 150 животни.

Екипът на "Четири лапи" е от двама ветеринарни лекари, един техник и двама хващачи на животните, които пристигат със свои оборудван бус за транспорт на животни и мобилна амбулатория, която ще бъде разположена на територията на държавната ветеринарна лечебница на бул. "Никола Петков" 39 в град Елин Пелин. Всеки, който има желание да осигури кастрация за дворно или улично животно, за което полага грижи, може да си запише час на телефонния номер на мобилния екип на "Четири лапи": 0888 00 23 85.

"Четири лапи" съдейства на представители на местната власт, които имат желание да прилагат разпоредбите на българското законодателство за ефективно намаляване на броя на безстопанствените кучета и котки на своя територия. От 2008 г. досега екипи на организацията са обработили близо 20 000 животни в общини от цялата страна, като по този начин е предотвратена появата на улицата на стотици хиляди скитащи животни, посочват от фондацията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
898 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини