Мая Манолова се срещна с протестиращи шивачки

  • 17 април 2018 13:08

  • 984
  • 1
Мая Манолова се срещна с протестиращи шивачки
© Булфото

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на се срещна с протестиращи над 200 шивачки, оставени без заплати от работодателя си, австрийска фирма.
Служителите на предприятието, базирано в Индустриална зона Раковски, са били неприятно изненадани след почивката за великденските празници.

В първия работен ден са им връчени известия за откриване на процедура по несъстоятелност и закриване на дейността, в което се посочва, че те са в платен престой до второ нареждане.

Шивачките не са получили заплата и половина.

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ги посъветва да не се съгласяват на предложеното им прекратяване на трудовото правоотношение по взаимно съгласие, защото това ще ги лиши от възможността да получават обезщетение за безработица от Бюрото по труда. Тя ги посъветва още да изчакат да се натрупат две пълни заплати, което ще даде възможност да си получат дължимото от Фонда за гарантиране на вземания на работници при фалит на предприятие, съгласно последните законодателни промени при такива ситуации.

Фирмата е работила повече от десет години, всичко е било точно, няма друго нарушение освен досега - неплащане на заплатите за март, посочиха от екипа на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. От Инспекцията по труда ще се свържат с представителя на фирмата за да бъде съставен акт за неплащане на заплатите, предписание да го направят в определен срок. Ако не бъде изпълнено, ще бъдат наложени административни мерки, съгласно Кодекса на труда.

Последвайте канала на

Нора Виткова
984 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2018.04.17 | 13:15

1
Манолова - такива са ни "закончетата"

Добави коментар

Водещи новини