Харесайте facebook страницата ни

Косовският премиер: Не знам да съм убивал човек

© gettyimages (архив)

Аз не знам дали съм убивал човек, каза косовският премиер Рамуш Харадинай, предаде сръбското радио Б92.

Министър-председателят в Прищина днес даде обширно интервю пред телевизия в родината си. На въпрос дали е убивал човек той отговори: Не знам. Може и да съм. Войната си е война.

Харадинай заяви, че Международният трибунал за бивша Югославия го е оневинил. "И двата процеса в Хага, които се водиха срещу мен (2007-2008 г. и 2008-2012 г.), доказаха моята невинност. Обвиненията в убийства, изнасилвания и репресии срещу албанско, сръбско и ромско население не издържаха пред магистратите в административната столица на Холандия", каза бившият командир от смятаната от някои за терористична организация Армия за освобождение на Косово.

Премиерът се спря и върху отношенията между властите в Прищина и сръбското малцинство. "Аз уважавам всички нации и религии. Сърбите не са изключение. Аз им честитя и Великден, и Рождество Христово, и всеки по-голям празник, въпреки че съм роден в мюсюлманско семейство, каза още той. Ние понякога със сърбите имаме различни гледни точки и това аз го възприемам като нещо абсолютно нормално", коментира още Харадинай.

 

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
дуци (гост)
20.04.2018 | 08:05

КОСОВО СИ Е ЧАСТ ОТ СЪРБИЯ ,НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ ВИ ПРИЗНАВА , ТОВА ЧЕ НАШЕТО МАЛОУМНО ПРАВИТЕСТВО ВИ Е ПРИЗНАЛО НЕ ЗНАЧИ НИЩО

Рейтинг:
 
0
(гост)
18.04.2018 | 23:18

И НЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ УБИТ, НО КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар