Колекционерски пощенски марки с уникално оформление пуснаха в употреба

  • 17 април 2018 11:55

  • 767
  • 0
Колекционерски пощенски марки с уникално оформление пуснаха в употреба
©

В присъствието на ръководството на Международната филателна федерация и последователи на Ордена на Тамплиерите в България, бе пусната в употреба пощенска марка в блок, посветена на 900 години от създаването на рицарската организация.

Изданието със сигурност ще има не само национална, но и международна популярност, каза по време на церемонията заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски.

По думите му, художникът на изданието Ясен Гюзелев, е изобразил конница от девет рицари на фона на исторически и културни забележителности, свързани с историята на Християнството и на Ордена. Заместник-министър Димитър Геновски посочи, че колекционерският характер на изданието е акцентиран и в начина на отпечатване. От общия тираж 10 100 броя, 4000 блок-марки са на специална хартия с индивидуална номерация от 1 до 4000.

Уникалността на всеки екземпляр е гарантирана и от вградена ултравиолетова нишка. След церемонията, заместник-министърът проведе среща с ръководството на Международната филателна федерация.

Президентът на организацията Тай Пенг Хиан и неговите заместници са в София за заседание на Борда на директорите на престижната организация. Тя е основана през 1926 г., обединява 95 национални съюза и представлява интересите на 150 милиона колекционери на пощенски марки в света.

Последвайте канала на

Нора Виткова
767 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини