Харесайте facebook страницата ни

Ева Майдел: Кризата с мигрантите е своеобразен тест за европейския проект

© Фейсбук

Кризата с мигрантите е своеобразен тест за европейския проект.

Това коментира българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. Тя участва в дебат на тема миграцията и сигурността в Европа, организиран от Фондация „Ханс Зайдел“ и научния институт на Холандската християндемократическа партия (CDA). Събитието бе част от еднодневната конференция „Европейски дебати за бъдещето на ЕС“, състояла се в Хага на 16 април 2018г, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Европейският съюз е преодолял много кризи, но нито една от тях не е разделяла общественото мнение толкова силно, колкото кризата с мигрантите. От 2015г. насам, тази криза все още не може да намери устойчиво решение. Тя е и своеобразен тест за европейския проект. В тази връзка, Българското председателство на Съвета нa ЕС е съсредоточило усилията си в намиране на конкретни и практически решения, които включват всички държави членки. Когато липсва споделена политическа воля, правилният път е да се търсят добри технически механизми за справяне с кризата.“ , коментира Ева Майдел по време на дебата.

Конференцията бе открита от проф. Урсула Менле, председател на фондация „Ханс Зайдел“, а между участниците бяха Сибранд Бума, лидер на парламентарната група на Холандската християндемократическа партия евродепутати, национални политици и експерти по сигурността от Австрия, Франция, Германия, Унгария, Ирландия и Италия. Освен темата миграция събитието засегна и темите за бъдещето на средната класа в Европа, както и перспективите пред европейската интеграция.

Коментари
Коментари (4)
Коментирай
(гост)
19.04.2018 | 00:53

Ева Паунова - Майдел -протежето на малоумника Цвъки !!!!!

Рейтинг:
 
0
(гост)
19.04.2018 | 00:53

От кой български град е тая? Има ли изобщо българско гражданство?!

Рейтинг:
 
0
оле (гост)
19.04.2018 | 00:53

Какъв български депутат е тая? Тя си е брюкселски чиновник и защитава интересите на началниците си. Значи ако приемем мигранти , сме първи европейци , обаче ако не ги искаме , сме азиатци и агенти на Москва. Ей , еврогейчетата , много сте тъпи.

Рейтинг:
 
0
Коста (гост)
19.04.2018 | 00:53

Питам се какво я свързва нея с България?Живее и работи от години в Европа, омъжена е за австриец. Знае ли въобще как ние тук се борим с живота и как оцеляваме, за да ни представлява където и да е!

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар