Харесайте facebook страницата ни

Русе ще е домакин на неформална среща на президентите на България, Австрия и Румъния

© Булфото (архив)

Русе ще бъде домакин на неформална среща на президентите на България, Австрия и Румъния, съобщиха от прессекретарията на държавния глава.

По покана на държавния глава Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш ... към профила , на 4 май, на посещение в крайдунавския град ще бъдат президентите Александър ван дер Белен и Клаус Йоханис.

По време на срещата ще бъдат обсъдени основни теми от европейския дневен ред, които са и сред българските приоритети на председателството на Съвета на ЕС.

Срещата в Русе е израз на политическата воля на трите държави членки на Европейския съюз да се гарантира приемственост по ключови общи позиции в дневния ред на общността, като европейската перспектива за Западните Балкани, бъдещето на кохезионната политика, енергийната и транспортна свързаност в региона.

Градът е избран символично, тъй като сред основните теми на срещата е развитието на Дунавския регион, който има голямо значение за свързаността и повишаване на икономическия растеж на общността.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
дуци (гост)
19.04.2018 | 07:41

ТЪКМО "ГОЛЕМИЯ" КМЕТ ПЛАМЕН СТОИЛОВ ДА ИМ ПОКАЖЕ КАК Е УНИЩОЖИЛ ПЪРВИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД В БЪЛГАРИЯ

Рейтинг:
 
1
(гост)
19.04.2018 | 07:41

И освен това представени нови тоалети !

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар