Харесайте facebook страницата ни

Доналд Тръмп попречи на налагането на санкции срещу Русия

© gettyimages (архив)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на ... към профила е решил да спре въвеждането на санкции срещу Русия заради нейната подкрепа за сирийския лидер Башар Асад, пише британският в. "Гардиън".

Лондонското издание подчертава, че с това американският държавен глава влезе в противоречие с изявлението от неделя на постоянната представителка на водената от него страна в ООН Ники Хейли, че на Русия ще бъдат наложени санкции. Говорителката на Белия дом Сара Сандърс вчера обаче заяви само, че администрацията обмисля такава мярка.

Тръмп лично е спрял налагането на санкциите след разговори със съветниците си по националната сигурност, пред които е изразил недоволство от обявяването им, преди да е убеден, че са необходими, съобщава в. "Вашингтон пост". Представители на администрацията заявяват, че икономическите санкции и други възможни мерки срещу Русия са подложени на сериозен анализ, но президентът на САЩ не е дал разрешение за въвеждането им. Според тях е малко вероятно той да одобри нови санкции без други действия от руска страна, които да го подтикнат.

Представители на администрацията са на различно мнение дали Хейли наистина е прибързала с изявлението си. Някои от тях отбелязват, че тя е сред най-предпазливите служители на администрацията и обикновено предварително сверява изявленията си с Тръмп, преди да даде интервю за телевизия. Поради липсата на постоянно действащ държавен секретар на САЩ Хейли на практика е лицето на американската дипломация, отбелязва изданието.

Вчера сутринта представител на администрацията е потвърдил пред вестника, че в администрацията е имало объркване относно плановете за санкции срещу Русия. В същото време инспекторите на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) чакат в Дамаск вече два дни, без да бъдат допуснати до град Дума, отбелязва в. "Вашингтон пост" в друга статия и припомня, че американският представител в ОЗХО Кенет Уорд изразява опасения, че Русия може да се е опитала да прикрие следите от химическо нападение, което се твърди, че е било извършено там.

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
оня с коня (гост)
24.04.2018 | 12:05

Всеки наблюдател на събитията в САЩ знае, че Тръмп е подложен на огромен натиск от еврейските банкери на които Сорос е лице. Ако изборите бяха спечелени от Хилъри войната щеше да е факт.

Рейтинг:
 
5
 
Добави Коментар