Харесайте facebook страницата ни

Агенцията за хора с увреждания: След 2 месеца ще има нов начин на работа на ТЕЛК

© БНТ

Системата на ТЕЛК-овете работи толкова, колкото и позволяват възможностите, а те очевидно не са много големи, което наложи промяна в методиката, по която ще се работи и ще се оценяват хората с увреждания. Това заяви Минчо Коралски, изп. директор на Агенцията за хората с увреждания в сутрешния блок на БНТ.

"Законът дава възможност да се разширят ТЕЛК-овите комисии, както и възможност лекарите вече да не са притиснати към ТЕЛК-овата комисия и да не могат да работят на друго място", каза още той.

"След около 2 месеца ние ще имаме нов начин на организация на работата на ТЕЛК и нов инструментариум. В края на миналата седмица се проведе заседание в министерството на здравеопазването, на която беше постигната висока степен на съгласие както между колегите от здравеопазването, така и национално представителните организации "на" и "за" хората с увреждания", разкри Коралски.

"Работоспособността трябва да се определя за конкретен вид работа и се определя в случая, когато възниква правото на инвалидна пенсия" обясни изп.директор на Агенцията за хора с увреждания.

"Ако на счетоводител му ампутират крака, това, че той е без един крак не му пречи да работи", завърши Минчо Коралски.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
Гост (гост)
18.04.2018 | 13:44

Що за тъпотия.Значи е пълноценен да подскача и да работи.А кой ще го придвижва?

Рейтинг:
 
1
Bai Hoi (гост)
18.04.2018 | 13:44

Значи на теб може ти отрежат главата и пак може да работиш помияр мръсен

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар