Шефът на БДЖ: Компанията е спасена от фалит

  • 17 април 2018 08:49

  • 2545
  • 3
Шефът на БДЖ: Компанията е спасена от фалит
©

Искам да се извиня на всички пътници, които са изпитали неудобства по време на празниците. Взимаме мерки, които са краткосрочни и дългосрочни. За следващите празници предвиждаме да се пътува само с предварителна резервация. Ще направим разяснителна кампания. По този начин няма да има претъпкани влакове, защото понякога наистина сме изненадани от пътникопотока.   

Това каза в сутрешния блок на БТВ изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров. "В БДЖ текат тежки реформи. Много от средствата отиват за погасяване на задълженията. Заварихме едно съсипано дружество. В БДЖ от много години не са правени инвестиции и това трябва да се спре. Последният вагон, който се запали, е бил напълно изряден. В неговото запалване има външна намеса. Това показаха всички проверки", разкри шефът на БДЖ.

"Най-вярното твърдение е, че с влак ще се стига от София до Бургас за три часа и половина. В момента тече процедура за новите влакове. Всички критерии са ясни. Щом тя приключи, до две години това ще е факт. Надявам се до края на мандата на това правителство да има нови мотрисни влакове по релсите на България. Ние сме държавата, в която се инвестира най-малко в железопътна инфраструктура. Към този момент компанията е спасена от фалит", завърши Владимиров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2545 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Румен

2018.04.17 | 13:39

3
Тоя рошльо ли управлявя БДЖ-то?! И акъла му рошав.
Иван

2018.04.17 | 13:39

2
Непрокопсаник.
дуци

2018.04.17 | 13:39

1
ТЯ Е ФАЛИРАЛА , НО НЯМА СМЕЛОСТА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА ТОЯ НЕДОМАСЛЕНИЯ БУШОН

Добави коментар

Водещи новини